«Рекомендуємо надіслати електронною поштою». У МОН розповіли, як вручатимуть табелі

«Рекомендуємо надіслати електронною поштою». У МОН розповіли, як вручатимуть табелі
Фото ілюстративне

Табелі та свідоцтва про здобуття базової середньої освіти повинні видати учням не пізніше 15 червня. Тим учням, які залишаються у школі, рекомендують надіслати копії електронною поштою.

Про це йдеться в листі МОН щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року, пише «УП.Життя».

«Ми також рекомендуємо за можливості надіслати копії електронною поштою. Тобто випускникам 9 класів вручити оригінали, розробити графік отримання, щоб вони не йшли разом і щоб не було масових заходів із вручення.

А учням, які залишаються в школі, ми рекомендуємо не вручати оригінали документів у червні, надіслати їм копії, а оригінали вручити в вересні», –  розповіла в коментарі "Українській правді. Життя" державна експертка з питань забезпечення якості освіти Олена Лінник.

Також зміни будуть у підсумковому оцінюванні школярів:

  • рекомендують провести підсумкове оцінювання дистанційно,
  • кількість контрольних рекомендують зменшити,
  • а з деяких предметів виставляти оцінки за балами, які учні отримали під час дистанційного навчання.

"Ми акцентуємо увагу на зменшенню кількості контрольних точок, які застосовують вчителі, і застосування оцінювання як засобу зворотного зв’язку про засвоєння учнями матеріалу, а не засобу отримання оцінки, яка буде виставлена в журнал", – розповідає Лінник.

За її словами, кількість завдань та кількість каналів інформації мають бути збалансовані, оскільки сьогодні цей процес відбувається дещо хаотично. 

"Щодо виставлення оцінки пропонується гнучка формула: для деяких предметів можна виставити підсумкову оцінку лише за поточними оцінками, які були отримані під час карантину, для деяких предметів тільки з урахуванням тематичних робіт.

І якщо учень з якихось причин не брав участь в дистанційному навчанні і не  має поточного оцінювання, він може бути оцінений за результатами підсумкової контрольної роботи", – пояснює експертка.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - 29 випадків коронавірусу. 214 людей перебувають на самоізоляції
Наступна новина «Важливо пам'ятати» – Сергій Григоренко про підтримку родин Героїв Іловайська
Останні новини
Схожі новини