Що робити українцям, які застрягли в Казахстані. Роз'яснення МЗС

Що робити українцям, які застрягли в Казахстані. Роз'яснення МЗС
Фото ілюстративне

Міністерство закордонних справ України стежить за розвитком подій в Казахстані – посольство в Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи.

Про це у коментарі "Європейській правді" повідомив речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Нагадаємо, в Казахстані - стрілянина: силовики повідомляють про «десятки ліквідованих»

У разі загрози життю чи безпеці, українці можуть звернутися за допомогою за номером телефону: +7 705 755 66 10 або на електронну пошту посольства [email protected]

Олег Ніколенко розповів, що дипломати допомогли знайти місце для ночівлі групі українських громадян, які не змогли вилетіти з Алмати до Києва через зупинку роботи аеропорту. 

«Дипломати допомогли українцям із пошуком місць для ночівлі. Нині посольство з‘ясовує із адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв‘язок із пасажирами. За інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі. Сьогодні планується рейс до Києва», - зазначив речник.

Українцям, які перебувають в країні, радять уникати місць масових заходів, особливо у великих містах, бути особливо обережними зареєструватися в електронній системі "ДРУГ" (https://friend.mfa.gov.ua), щоб дипломати могли вчасно надати допомогу. 

"Очікуємо від казахстанської влади неухильного забезпечення безпеки громадян України, надання їм повного сприяння, зокрема і тим українцям, які воліють залишити територію Казахстану. Хочу усіх заспокоїти: Україна не залишить напризволяще своїх громадян. Подальші кроки МЗС та інших відомств задля захисту інтересів українців в Казахстані будуть коригуватися залежно від розвитку безпекової ситуації", - зазначив Олег Ніколенко. 

Читати також: «Газовий майдан» у Казахстані: що відомо про протести


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Реорганізація «Волиньприродоресурсу» закріплює одноособову власність за облрадою, – Капустюк
Наступна новина В шкільних їдальнях заборонили продавати булочки. Як тепер годуватимуть дітей
Останні новини
Схожі новини