Резонансну справу про вбивство волинянки Каті Литкіної розгляне Верховний Суд України

Резонансну справу про вбивство волинянки Каті Литкіної розгляне Верховний Суд України

2-го березня Верховний Суд України розгляне апеляційну скаргу, яку подали адвокати засуджених за вбивство 16-річної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Про це повідомляє БУГ.

Нагадаємо, 16-річну дівчину позбавили життя в ніч з 1-го на 2-е серпня 2016 року: вбивці нанесли їй не менше восьми ударів битою. Слідство і судовий розгляд справи тривають вже 5 рік. 28-го березня 2018 року Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку в справі вбивства Литкіної. Статочнюка засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі, Терлецького – 13 років 6 місяців. Обом врахують строк перебування під вартою два дні за один. Однак їх адвокати подали апеляційні скарги, які Рівненський міський суд не задовольнив. Тож вони звернулись у Верховний суд України.

Читайте також: Вірю, що ще побачимось з тобою...на тому світі. Мама, - мама вбитої Каті Литкіної

І увесь цей час рідні Катерини Литкіної змушені жити судами, щоразу згадуючи й вкотре проживаючи ці жахливі події.

Батько вбитої дівчини Сергій Литкін у коментарі БУГу зазначив, що надіється, що колегія суддів Верховного Суду відмовить у задоволенні апеляційної скарги адвокатів Назара Статочнюка та Максима Терлецького.

За його словами, якщо вбивцям його доньки зменшать тюремні терміни, то це буде не справедливо. Адже його дитину жорстоко вбили і ті, хто це зробив, не мають уникнути заслуженого покарання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міністр Степанов провакцинувався від COVID-19 у прямому ефірі. Відео
Наступна новина Як передати показники лічильника газу з 1 по 5 березня
Останні новини
Схожі новини