«Рідні заробітчан не отримають субсидій, бо їм передають гроші з-за кордону», - міністр соцполітики

«Рідні заробітчан не отримають субсидій, бо їм передають гроші з-за кордону», - міністр соцполітики
Міністр соцполітики Андрій Рева. Фото - Politeka

Родини заробітчан, які перебувають «на заробітках» за кордоном та надсилають в Україну грошові перекази, не отримають субсидій.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева в інтерв’ю виданню «Страна».

«Якщо люди працюють за кордоном і перераховують гроші родичам, то ці гроші адже є доходом родичів? Чому хтось платить податки тут, а потім з цих податків той, хто отримує допомогу з-за кордону, отримує ще й субсидію? У першому півріччі 2018 р в Україні переведено з-за кордону 6,5 млрд. Доларів. У яких деклараціях вони відображені? Ніде!» – заявив він.

«Як правило, заробітчани прописані в приміщеннях, на які сім'я просить субсидію. Тому ми і запропонували задекларувати доходи всіх членів домогосподарства. Якщо гастрабайтер платить податок із зарплати за кордоном - довідку нам дайте, якщо не платить - нехай тут ЄСВ платить. Це викликає невдоволення у заробітчан. Але чому ті, хто працює і платить податки в Україні повинні утримувати сім'ї тих, хто заробляє за кордоном? Це не чесно», – підсумував Андрій Рева.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 28 грудня
Наступна новина 7 ознак того, що ви хороші батьки: коментар психолога
Останні новини
Схожі новини