«Ризик прокинутися під час операції існує, але боятися наркозу не треба», - хірург з Волині

«Ризик прокинутися під час операції існує, але боятися наркозу не треба», - хірург з Волині
Фото: АиФ

Відомий хірург з Волині Ростислав Валіхновський назвав кілька причин, чому не варто боятися наркозу. Він запевнив, що зризик прокинутися під час операції – мінімальний. 

Про це йдеться на сторінці Валіхновского в Інстаграмі. 

«Найкраща операція та, якої вдалося уникнути. Але так стається не завжди. Інколи для того, аби вилікуватись і залишатись здоровим ще на багато років оперативне втручання просто необхідне. Я помітив у пацієнтів закономірний страх перед наркозом», – написав лікар.

За його словами, цей страх іноді буває дуже конкретним: хтось боїться прокинутись просто під час операції, хтось боїться не прокинутись взагалі.

Читати також: Клініку пластичного хірурга з Волині вкотре визнали кращою. ФОТО

«Плануючи оперативне втручання, хірург завжди оцінює час, тобто скільки може тривати та чи інша операція. Анестезіолог відповідно до того, яка операція проводитиметься, обирає, який саме анестетик він повинен використати. Якщо ж лікар побачив мінімальні ознаки прокидання (коли глибина анестезії знижується) він може підвищити дозу анестетика», – йдеться у повідомленні. 

Валіхновський додав, що лікар знає, що можливість прокинутись під час операції існує, тому пильно контролює процес. А професійна апаратура показує будь-які зміни в організмі.

«Тому справжні спеціалісти своєї справи ніколи не допустять, щоб їх пацієнт прокинувся під час операції чи не прокинувся взагалі. Сподіваюсь, мої майбутні пацієнти, прочитавши цей пост, вже не так боятимуться наркозу. А краще будьте здорові і звертайтесь до лікарів лише на профілактичні огляди!» – резюмував автор. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Савченко роздав діткам загиблих атовців солодкі подарунки. ФОТО
Наступна новина На Волині патрульні «вполювали» п'яних водіїв. ФОТО
Останні новини
Схожі новини