Роботи луцького скульптора Голованя зі Стиру витягли водолази

Роботи луцького скульптора Голованя зі Стиру витягли водолази
Фото Володимира Павліка

З річки Стир водолази дістали дві з трьох робіт луцького скульптора Миколи Голованя, які невідомі кинули у річку. Дві роботи нині сохнуть, ще одну, пошкоджену, поки залишили у воді.

Про це – у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, барельєфи скульптора Миколи Голованя знайшли у річці поруч із його будинком.

Скульптор Микола Головань каже: хто поскидав його роботи в річку – не бачив. Про знищені скульптури дізнався вже зранку.

«Внутрішньо це неприємно. Це були фрагменти робіт пластики, скульптури, які могли десь вмонтуватися у якусь стіну і щоб воно мало естетику», – розповідає скульптор.

Скульптури з каменю – важкі, каже водолаз Сергій Хмара, який діставав роботи майстра з річки. «Потрібно було одягатися в спорядження і працювати», – розповідає він.

Скульптор каже, після того, як роботи просохнуть, спробує їх відновити.

Микола Головань заяви до поліції не писав, розповіла інспекторка сектору комунікації управління Нацполіції Волині Марина Балдич.

Інформацію про вандалізм правоохоронці побачили у соцмережах. Відомості внесли в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень. Нині триває перевірка, поліцейські встановлюють причетних осіб.

Відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на зупинці встановили перше інформаційне табло
Наступна новина У парках і скверах можна ходити без масок, – уточнення МОЗ
Останні новини
Схожі новини