Роботодавці не зберігатимуть за мобілізованими працівниками зарплату

Роботодавці не зберігатимуть за мобілізованими працівниками зарплату

Президент Зеленський підписав закон, що вносить зміни до Кодексу законів про працю. Новацією є те, шо тепер роботодавці не зобов'язані зберігати заробітну плату тим працівникам, яких мобілізували на військову службу.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Раніше зміни у закони про трудові відносини щодо мобілізованих працівників внесла Верховна Рада України. Проте у КЗпП залишилось важливе положення щодо тих співробітників, які пішли на військову службу.

Мовиться про те, що місце праці для мобілізованих до ЗСУ, обов'язково мають зберегти. Також працівник має залишитись на тій самій посаді. Раніше роботодавець мав забезпечувати ще і середню зарплату.

Також у підписаному президентом законі є зміни щодо підстав розірвання трудових відносин. Відтак, те, що працівник відсутній на робочому місці протягом чотирьох місяців є підставою для розірвання трудового договору. Це у випадку, якщо немає інформації про причини.

Зазначимо, раніше Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, що звільняє від мобілізації тих людей, у яких під час війни загинули родичі. Таким особам надаватимуть відстрочку від військової служби.

Читати також: Військового медика з Луцька нагородили орденом «За мужність»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукали чоловіка, який зник із медзакладу
Наступна новина У госпіталі помер військовий з Волині Василь Гарасюк
Останні новини
Схожі новини