Рокині можуть лишитися без води. ВІДЕО

Рокині можуть лишитися без води. ВІДЕО

Вже з початку березня жителі багатоповерхівок селища Рокині можуть залишитись без води.

Місцеве комунальне підприємство не має грошей, аби заплатити за електроенергію, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Якщо до 28 лютого борг не погасять, то вже з березня “Волиньобленерго” може у будь-який момент відімкнути їх від мережі. А це означає, що всі квартири, які обслуговує це підприємство, залишаться без водопостачання.

У підприємстві кажуть:, що у Рокинях є близько 30 боржників. Сума найбільшого боргу – біля 11 тисяч гривень. Кажуть, що і спілкувались з ними, і просили, але ті “не даються” в розмову. Чому – пояснити не можуть.

Але ось у самих жителів версія трохи інша. Одна з сімей багатоповерхівки, яка має борг у п”ять тисяч гривень, кажуть – за воду, електроенергію та газ щомісяця вчасно платять по лічильниках.

Не платять лише за послугу з “утримання будинку”. А все тому, що комунальне підприємство не обслуговує будинок так, як мало б, а у платіжках їм щомісяця пишуть не менше ста гривень за це.

Декілька років тому у Рокинях зініціювали сесію селищної ради, на якій жителі попросили у комунальників пояснити їм, які саме послуги входять у тариф за “квартплату”. Згідно з рішенням сесії, мав бути зхід селян, проте, до цього часу його так і не провели. Тож мешканці обрали мовчазний спосіб спротиву – просто не платити за утримання будинку.

Юрист Олег Огородник каже, що такий варіант – не вихід. Проблему можна вирішити у суді. Проте для цього жителі села повинні фіксувати всі випадки, коли комунальники не надають необхідних послуг, а також подати всі квитанції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Іваничах мешканці будинків змушені мерзнути, бо енергетики «чистять» гілля, - ЗМІ
Наступна новина У Волинській бібліотеці для дітей відбудеться конкурс «Герої серед нас»
Останні новини
Схожі новини