На Волині «Луцькі лицарі» навчають молодь військової справи середньовіччя

На Волині «Луцькі лицарі» навчають молодь військової справи середньовіччя

Упродовж 18-28 липня триває табір лицарського духу «Доблесть віків». Таборування проходить у селі Рокині (Музей історії сільського господарства Волині – скансен).

Захід відбувається за підтримки профільного Департаменту. Головний організатор табору – ГО «Луцькі лицарі», – повідомили у Волинській ОВА.

Мета та обґрунтування актуальності реалізації заходу:

  • формування активної позиції молоді через практичне вивчення історії середньовіччя в Україні і світі;
  • популяризація здорового способу життя та активного відпочинку серед молоді;
  • поширення знань про військову справу середньовіччя та здобуття практичних навичок ведення бою, підвищення таким чином рівня усвідомленості необхідності захисту Вітчизни в наш час;
  • виховання лицарських моральних якостей в молодих людей, таких як чесність, справедливість, відвага, витримка, бажання вдосконалюватись, витримка та стійкість в стресових ситуаціях тощо;
  • виховання молоді на прикладі славних воїнів середньовіччя та нинішніх спортсменів-лицарів – переможців всеукраїнських та міжнародних змагань;
  • формування в учасників чіткої національної позиції, розвиток патріотизму завдяки вивченню історії України

Тренер Борис Робак провів лекцію про розвиток військової справи в епоху середньовіччя. Глядачам (вихованцям спортивного клубу «Герц» та «Айна Бера Луцьк) продемонстрували майстер-клас від переможців всеукраїнських турнірів з середньовічного бою, а опісля юні учасники таборування мали можливість на практиці відпрацювати техніку ведення бою в номінації «щит і меч» та стати у буквальному сенсі «лицарем».

У подальші дні у програмі табору передбачені фізична підготовка учасників, вивчення та практика ведення середньовічного бою, лекції з історії середньовіччя, зокрема про розвиток українських земель в цей час, зустрічі з відомими представниками лицарського руху в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Намагався втекти, а потім відкупитися: у Ковелі затримали мотоцикліста без прав
Наступна новина Її ангела звати Юрочка: як живе 6-річна Соломійка з Волині, якій зробили пересадку серця
Останні новини
Схожі новини