Ексдиректор музею-скансену на Волині роздаровував музейні експонати

Ексдиректор музею-скансену на Волині роздаровував музейні експонати

Колишній директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк дарував музейні експонати

Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею-скансену.

«Ми були шоковані, коли дізналися, що ексдиректор Музею-скансену історії сільського господарства Волині Олександр Середюк дарував музейні експонати. «Дорогому хрещеному батьку музею – П.С.Теслюку від Олександра Середюка і його Ко з нагоди 80-річчя з дня народження». Так «щиро» написав ще у лютому 2011-го тодішній очільник музею на подарункові ювіляру з нагоди доволі поважної дати. І все б воно нічого, якби не кричущий нюанс, що цей дарчий підпис – на полотні, яке було в експозиції музею», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у музеї картина волинського художника Олександра Кузнецова «Синій льон на Рокинях», створена у 2006 році. У 2007 році вона ще була в музеї.

«І це можна було простежити лише за архівною світлиною. А потім досить довгий час полотно вважалося втраченим. Щоправда, подейкували, що колишній директор одного чудового дня просто зняв її зі стіни та подарував колишньому очільнику тамтешньої дослідної станції Петру Теслюку (він відійшов у засвіти п’ять літ тому) – взагалі не зважаючи на те, що ця художня робота була експонатом нашого музею. Аби розібратися з цим питанням, ми підтримали ініціативу наукового співробітника музею в пошуку полотна. На щастя, ці зусилля увінчалися результатом – картину відшукали», – додали в музеї.

Як виявилося, її зберігала в себе донька Петра Теслюка Леся. Жінка передала полотно із Києва на Волинь, коли дізналася, що музей має проблеми зі зниклими експонатами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліцейські врятували самотню пенсіонерку з інвалідністю
Наступна новина Скасування заочної та вечірньої форм навчання у вишах: роз’яснення Міносвіти
Останні новини
Схожі новини