В Іваничах мешканці будинків змушені мерзнути, бо енергетики «чистять» гілля, - ЗМІ

В Іваничах мешканці будинків змушені мерзнути, бо енергетики «чистять» гілля, - ЗМІ

26-го лютого близько 9:00 працівники Іваничівської філії ПАТ «Волиньобленерго» розпочали роботи з чистки траси ліній електропередачі, виконання якої неможливе без тимчасового знеструмлення електрообладнання та мереж.

У результаті відключеними від електроенергії залишилися приватні будинки на вулиці 8-го березня, обладнені електроопаленням, – пише БУГ

Жителі вулиці скаржаться, що не були поінформовані про планові роботи енергетиків. До того ж чищення траси співпало з суттєвим пониженням температури повітря, що для окремих мешканців це стало значною проблемою.

Йдеться, зокрема, про будинки з електричними котлами, які обігріваються електроенергією. При температурних умовах, коли надворі -18 ℃, відсутність опалення впродовж 6-ти годин дуже відчутна.

Найбільше нарікають на роботу енергетиків сім’ї, в яких є діти. Як повідомили “БУГу”, в цілому на вулиці 8-го березня проживає близько 20-ти дітей.

“У час, коли в області відкривають пункти обігріву, в Іваничах припинили енергопостачання, бо обрізують гілля. В такій ситуації батьки, йдучи на роботу, вимушені своїх діток пристосовувати на день у бабусь з дідусями. А як бути тим, хто про відключення дізнався уже на робочому місці?» – обурюються люди.

Пунктом 34 Правил користування електричною енергіею для населення (далі – ПКЕЕН), затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 № 1357 (із змінами та доповненнями),  передбачене тимчасове відключення електричної енергії для проведення планових ремонтів електроустановок і електричних мереж.

У відповідності до ПКЕЕН про тимчасове припинення постачання електричної енергії енергопостачальник доводить до відома споживачив через ЗМІ, розміщення інформації на сайті компанії, інформує місцеві органи влади не пізнише ніж за 10 днів.

Поки не було морозів, з відключенням якось можна було миритись, однак при суттєвому зниженні температури мешканці залишились у холодних домівках.

З цього питання ми отримали коментар директора Іваничівської філії ПАТ «Волиньобленерго» Андрія Самчука.

“Зараз відбувається чистка траси. Робимо це, поки на деревах не розпустилися бруньки і для того, щоб у випадку настання більших морозів гілки не пошкодили дроти, а ми потім не думали, як відновлювати електропостачання. Про відключення електроенергії інформували раніше і, відповідно, попереджали про це юридичні особи та селищну раду”, – відзначив він.

“БУГ” інформував про обрізку гілля дерев у парку та способи боротьби іваничівських чиновників з нав’язливими воронами.

Чистка траси проводиться щорічно у період, коли це не шкодить росту дерев та кущів. В Іваничах активно обрізати дерева починають взимку і роблять це навіть у лютий мороз.

У Правилах догляду за зеленими насадженнями чітко вказано: обрізання слід проводити лише навесні, адже саме тоді відновлюється сокорух, і рослина намагається залікувати собі рану, яку їй завдали під час обрізки. Та оскільки в обленерго вся обрізка вважається аварійною, то працівники виконують таку роботу у будь-який час.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку презентують туристичний путівник в аудіо форматі
Наступна новина Рокині можуть лишитися без води. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини