Роман Безсмертний розповів, яка виборча система є найкращою

Роман Безсмертний розповів, яка виборча система є найкращою

Сильний та розумний парламент можна обрати за допомогою двотурової мажоритарної системи.

Про це під час прес-конференції у Луцьку заявив відомий політик, майбутній кандидат в президенти України Роман Безсмертний.

 «Однією з ключових проблем в Україні сьогодні є нефаховість політиків і їх непідготовленість, а через це – дискредитація політики як механізму державного менеджменту.  Є тільки один механізм «просівання» кандидатів в депутати, який забезпечує повернення фаховості в політику  – це двотурова мажоритарна система абсолютної більшості за умови, що висунення здійснюватиметься від місцевих партійних організацій», – сказав він.

Безсмертний переконаний, що це забезпечить жорстке «просівання» кандидатів та мінімізує вплив фінансів на виборчий процес. Крім того, це «дасть можливість інтелектуалам мати шанс на перемогу», отже «поверне розум до парламенту».

«Чому я про це кажу? Бо перед вами стоїть людина, яка обиралася за цією системою у 1994 році. Я знаю, що таке, коли ти вчитель у школі й тобі протидіють голова облвиконкому, секретарі райкому партії обох районів і відомі бізнесмени. Але система така, що ти можеш комунікувати з людьми, і вони «вимірюють» твою здатність вести діалог. Найжорсткіша система відбору існує при двохтуровій мажоритарній системі абсолютної більшості», – зауважив Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Перезаснування держави»: у Луцьку дискутували про майбутнє України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрпошта» обслуговуватиме всі населені пункти Волині
Наступна новина До Дня міста: серія ретро-світлин від луцького фотографа. ФОТО
Останні новини
Схожі новини