Роман Карпюк знову звертає увагу на проблеми Мовчанова

Роман Карпюк знову звертає увагу на проблеми Мовчанова

До заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка звернувся житель села Усичі Луцького району Микола Плюта щодо демонтажу шахтних пускових установок балістичних ракет в селі Мовчанів Локачинського району.

Роман Карпюк озвучив черговий депутатський запит з цього приводжу, який спрямували новопризначеному голові ОДА Олександру Савченку.

У запиті депутат нагадує, що на території області, на відстані 3-х км. від с. Мовчанів уже тривалий час (приблизно з кінця 1980-х років) продовжує існувати вивільнений та техногенно-небезпечний військовий об’єкт (залишки 4-х шахт для базування балістичних ракет, підземного 3-х поверхового командного пункту), який ніким не охороняється.

Свого часу об’єкт був залишений охороною радянської армії та нікому не переданий.

Збройні Сили України також не здійснили такої процедури передачі.

"Протягом усього періоду існування об’єкту як нічийного, місцеві та немісцеві "шукачі" металобрухту робили спроби видобутку та збуту цього металобрухту (у підземеллях об’єкту загинуло декілька осіб).

Прошу розглянути повторний мій запит щодо демонтажу шахтних пускових установок в селі Мовчанів Локачинського району, так як дана проблема створює зону потенційної небезпеки для місцевого населення, навколишнього природного середовища, соціальну напругу серед жителів", - пише у запиті Роман Карпюк.

Нагадаємо, на попередні запити пана Карпюка на цю ж тему втішних відповідей органів державної влади не було.

Зокрема, в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області повідомляли, що, відповідно до пп. 17. п 2. Загальнодержавної цільової програми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки, яка затверджена Законом України від 7 червня 2012 року № 4909-VI «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки» щодо ліквідації колишніх ШПУ балістичних ракет, з державного бюджету на реалізацію цього заходу у 2013 - 2017 роках кошти не виділялись.

"Відповідно до ч. 1 ст. 67 Господарського кодексу України відносини між підприємствами, установами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів між заявником та власником даного майна.

Для заключення відповідного договору по демонтажу колишніх шахтних пускових установок балістичних ракет, заявнику запропоновано звернутись до місцевих органів влади, які є розпорядниками даного майна, оскільки об’єкт розташований на їх територіях", -- йшлося в реагуванні на попередній  депутатський запит. Відповідь підписав начальник управління Володимир Грушовінчук.

Результати голосування за запит

Всі запити Романа Карпюка

Всі депутатські запити

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Весна прийшла – у Луцьку знову сморід. ВІДЕО
Наступна новина Стало відомо, у яких районах Волині нецільово використовують кошти
Останні новини
Схожі новини