Росія хоче продати захоплені у України газові надра

Росія хоче продати захоплені у України газові надра

Уряд РФ схвалив законопроект про виставлення на аукціони ділянок надр нерозподіленого фонду на шельфі Азовського і Чорного морів у районі анексованого Криму.

Про це повідомив глава Мінприроди РФ Сергій Донський, передає Бізнес.Цензор.

За словами російського міністра, ці ділянки будуть відноситися до ділянок надр федерального значення. Розробляти їх будуть тільки компанії з російським участю понад 50%, а рішення про оголошення аукціонів і передачі ліцензії за підсумками тендерів буде приймати уряд РФ.

«Законопроект схвалений для внесення в Державну Думу», – сказав Донський.

Російський чиновник додав, що всі ліцензії на шельфі окупованого Криму, які були видані урядом України і які не були продовжені, будуть визнані недійсними.

«З урахуванням викладеного, ряд ділянок надр, розташованих у Чорному і Азовському морях, перебувають у нерозподіленому фонді. В цілях ліцензування зазначених об'єктів законопроектом пропонується встановити, що надання права користування такими ділянками надр здійснюється за рішенням уряду, прийнятим за результатами аукціону на право користування ділянками надр»,– сказав російський міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Названі найбільш поширені причини пожеж у Волинській області
Наступна новина Стало відомо, що за незвичайний об'єкт спостерігали в небі над Луцьком 26 грудня
Останні новини
Схожі новини