«Росія хоче штучно створити привід для вторгнення». Блінкен розповів про можливі провокації

«Росія хоче штучно створити привід для вторгнення». Блінкен розповів про можливі провокації
Державний секретар США Ентоні Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен перерахував можливі провокації з боку Росії, які можна використати як привід для початку військового нападу, зокрема організація теракту в Росії.

Про це Блінкен заявив на засіданні Ради безпеки ООН, пише Українська Правда.

«Росія планує штучно створити привід для вторгнення. Це може бути акт насильства, скоєний Росією на території України або якась обурливі надумані звинувачення проти українського уряду. Ми точно не знаємо форму цієї провокації. Це може бути штучно зорганізований теракт із застосуванням вибухівки десь у Росії, або вони можуть буцімто знайти масове захоронення людських решток, або зрежисований напад безпілотника на мирних мешканців або навіть справжній напад із застосуванням хімічної зброї.

Росія, ймовірно, буде називати ці провокації "етнічною чисткою" або "геноцидом" (з боку України – ред.)», – сказав Блінкен.

Держсекретар США заявив, що ні розвідка США, ні розвідка країн-союзників у НАТО не мають доказів, що Росія справді відводить війська від українських кордонів, а навпаки посилює свій військовий контингент. За його словами, Росія зосередила станом на 17 лютого понад 150 тисяч військових уздовж кордонів з Україною в різних місцях.

Держсекретар сказав, що Росія може розпочати широкомасштабний наступ у найближчі кілька днів. Київ із майже 3 мільйона жителів є однією з головних цілей російського військового керівництва, за словами американського топ-дипломата. Блінкен каже, що російський план передбачає почати наступ із масованих ракетних ударів та кібератак, які повинні порушити комунікацію між українськими урядом та армією. Після такого початку, російська техніка та військовослужбовці буцімто здійснять швидкий наступ суходолом.

Читайте також: «Зберемо весь світ». Байден пригрозив Росії відповіддю у разі повномасштабного нападу на Україну

Він додав, що Росія застосовує низку гібридних тактик проти України, зокрема цього тижня в Україні сталася кібератака проти державних банків та урядових вебсайтів, а російські державні медіа розпочали пропаганду, що буцімто українські війська на Донбасі обстрілюють цивільне населення.

Блінкен висловив надію, що Росія відмовиться від своїх агресивних намірів, зваживши, що ввесь світ має докази її підготовки, а США спільно з партнерами готові до запровадження надзвичайно жорстких санкцій у разі агресії проти України.

Нагадаємо, цієї доби бойовики обстріляли Станицю Луганську і поцілили у дитячий садок. Військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно евакуювали дітей та вихователів в укриття. Окрім цього, вони відкрили вогонь ще по десятках населених пунктів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Офіційно. Україна, Польща та Британія створюють новий альянс
Наступна новина На Волині розшукують 21-річного хлопця, який зник ще 10 лютого
Останні новини
Схожі новини