Росія ігнорує мінські угоди: Європарламент голосує за додаткові санкції РФ

Росія ігнорує мінські угоди: Європарламент голосує за додаткові санкції РФ

45 європарламентарів виступили за запровадження санкцій проти оточення Путіна. Зокрема, у зверненні йдеться, що запроваджені після анексії Криму санкції щодо Росії виправдали себе і "допомогли відлякати керівництво Росії від подальшої територіальної експансії в Україні".

Таке звернення до глав країн-членів ЄС, президента Європейської ради Дональда Туска та інших керівників ЄС ініціював литовський європарламентар Пятрас Ауштрявічюс, пише Delfi.lt.

Ми пропонуємо ввести нові санкції, які були б спрямовані на тих російських магнатів і олігархів, які, прагнучи допомогти Володимиру Путіну в його антидемократичній діяльності, займаються відмиванням нелегальних грошей в державах-членах Євросоюзу, – заявив Ауштрявічюс.

Крім цього, у листі нагадується про те, що Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання за мінськими угодами, а саме залишається на окупованих територіях України, надає величезну військову підтримку режиму Башара Асада у Сирії, а отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля і його дочки у Великій Британії "продемонструвало жорстокість Кремля і недотримання ним міжнародних угод і правових актів".

"Тому члени Європейського парламенту, абсолютно переконані у тому, що доти, поки агресивна поведінка Кремля не зміниться, щодо пов'язаних з режимом конкретних осіб і бізнесу Росії повинні бути введені і застосовуватися додаткові санкції", – додає литовський європарламентар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бред Пітт планує спільних дітей з новою коханою, – ЗМІ
Наступна новина У центрі Луцька автохам припаркував своє авто прямо на газоні. ФОТО
Останні новини
Схожі новини