Росіяни можуть побудувати заправку на землях кіностудії ім.Довженка

Росіяни можуть побудувати заправку на землях кіностудії ім.Довженка

В української кіностудії частину земель хоче забрати російська нафтова компанія «Роснєфть».

У Національній кіностудії ім. О. Довженка заявляють про те, що земельна комісія Київської міськради погодила передачу її земельної ділянки фірмі «Трансбуд», засновником якої є російський нафтоконцерн «Роснєфть». Це рішення депутатами було прийнято 12 грудня 2017 року. Про це повідомляється на сайті кіностудії Довженка.

У повідомленні йдеться, що на засіданні комісії депутати спочатку прислухалися до позиції кінематографістів і відмовили в передачі землі, але коли ті пішли, «депутат Владислав Михайленко підняв питання про переголосування, і рішення було прийнято».

Проект рішення 22 січня розгляне комісія паливно-енергетичного комплексу під головуванням Володимира Бондаренка. Якщо і там схвалять, то залишиться лише голосувати в сесійній залі.

Працівники кіностудії закликають пресу та патріотичні організації прийти 22 січня на засідання комісії та підтримати їх.

За їх словами, ТОВ «Трансбуд», впевнене у депутатській підтримці, вже проводить розробку технічної документації по оформленню частини земельної ділянки без погодження з керівництвом кіностудії.

У 1997 році кіностудія Довженка уклала угоду з ТОВ «Бомонд-АЗС» про надання в оренду підвалу і цистерни для заправки автомобілів. «Бомонд-АЗС» мала купувати паливо, стежити за інфраструктурою і обслуговувати автозаправку. Прибуток розподілялася між партнерами.

Хоча умови договору не передбачали переходу майна у приватну власність, в 2005 році з'явилося «невідоме судове рішення», яке змінило власника. Потім підвал продавався кілька разів, і в 2008-му власником приміщення стала компанія «Трансбуд».

Тепер же на підставі наявності нерухомості дочірня фірма «Роснєфти» хоче виділення земельної ділянки.

У користуванні ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» знаходиться земельна ділянка площею близько 16 га.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ранкова зарядка по-луцьки: мороз, драйв та гра у сніжки. ФОТО
Наступна новина Американські жінки вийшли на вулиці, протестуючи проти Трампа. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини