Роздали 8 тисяч подарунків. Святковий автобус із Миколаєм завершив тур Луцькою громадою

Роздали 8 тисяч подарунків. Святковий автобус із Миколаєм завершив тур Луцькою громадою
Фото Суспільне.Волинь

Святковий автобус із Миколаєм та казковими героями 20 грудня завершив тур селами Луцької громади. Упродовж трьох днів вітали дітей із прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

До останнього дня туру в Луцьку готувалися десять акторів театральної студії. Роль святого Миколая у святковому дійстві грав ієродиякон Пімен Мех із Жидичинського монастиря. З його слів, участь в подібних театралізованих дійствах бере вперше, пише Суспільне.Волинь.

"Виходиш і таке враження, ніби сам його зустрічаєш. Діти так на тебе дивляться. Як перший раз приїхали, то аж заплакати хотілося. Мені подобається, що вони вірять в Миколая і хай в нього вірять навіть, коли стануть дорослими", – зазначив волинянин.

У супроводі авто патрульної поліції автобус із казковими героями і Святим Миколаєм вирушив до глядачів. Першою зупинкою диво-автобуса стала площа у селі Великий Омеляник, де зібрались і діти, і дорослі. У святковій програмі для малечі запланували ігри, танці та театралізоване дійство з казковими героями.

Захід зі святковим автобусом казковими героями і Святим Миколаєм започаткували торік, а ініціювали ідею в Жидичинському монастирі. Намісник Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Костянтин Марченко розповів: така ініціатива дозволила об'єднати громаду.

"З духовної точки зору, місія проповідника – дарувати надію, відчуття тепла і турботи. Ми бачимо скільки радості в очах дітей. Це підтверджує, що ми все правильно робимо", – зазначив Костянтин Марченко.

Ініціативу проводити свято у селах Луцької громади і дарувати солодощі від Святого Миколая підтримала міська рада, – говорить начальниця управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан. На захід виділили гроші з міського бюджету, долучилися спонсори, проте точної суми, яку витратили цього року, не назвала.

Усього цього року для дітей на свято закупили орієнтовно 8 тисяч подарунків – коробки солодощів, – додала Ліна Галан. Тур автобуса завершили святом на Театральному майдані в Луцьку.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки абітурієнти з Волині заплатять за пробне ЗНО цьогоріч
Наступна новина Замовила квиток до Києва. Поліція розшукує 30-річну волинянку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні