Розподіл газу подорожчав втричі. Луцькі депутати обурені

Розподіл газу подорожчав втричі. Луцькі депутати обурені

Луцькі депутати звернулися до парламенту, уряду та національної комісії з питань енергетики та комунальних послуг з вимогою не допустити підвищення тарифів на розподіл газу.

Про це йшлося у середу, 27 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

«8 жовтня 2021 року АТ «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз» опублікувало проєкт тарифів на розподіл природного газу, який зростає у майже 3 рази: з 1,57/м3 до 4,49 грн/м3, вартість зазначена без ПДВ», - сказала депутатка Юлія Дацюк.

«Вказане збільшення тарифів призведе до росту тарифів на комунальні та інші послуги і товари, а в цілому до погіршення економічного становища українців, більшість яких і так знаходиться на межі виживання», - додала вона.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що підняття вартості розподілу газу неминуче вдарить по кишенях лучан, адже тоді опалення подорожчає щонайменше на 22%. При цьому плановий прибуток «Волиньгазу» становитиме 519 мільйонів гривень у 2022 році.

«Сьогодні нам розказують, що газ для населення продають за фіксованою ціною, але забувають додати про те, що обсяг розраховують планово. А, якщо не дай Боже, листопад буде холоднішим, ніж листопади за 3 попередні роки, газ нам продаватимуть за ціною 24,7 гривень за метр кубічний», - сказав міський голова.

Депутати вимагають скасувати підвищення тарифу і в подальшому не приймати таких рішень без належного обґрунтування і погодження місцевих органів влади. Також Ігор Поліщук запропонував вивчити перспективи повернення «Волиньгазу» у державну власність, мовляв підприємство зловживає монопольним становищем.

Читайте також: Українцям в «червоних» зонах підвищать субсидії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: 654 нових хворих та 15 смертей
Наступна новина У Луцьку театральна студія покаже виставу, аби підтримати видання Район.Культура
Останні новини
Схожі новини