Розповіли, хто на Волині першочергово має право на путівку в санаторій

Розповіли, хто на Волині першочергово має право на путівку в санаторій

Частину дітей, які мешкають у Волинській області, забезпечать безкоштовними путівками для відпочинку у санаторіях.

Про це стало відомо 5 червня під час оперативної наради в ОДА.

Першочергове право на безкоштовні путівки мають діти із пільгових категорій. За словами начальника управління освіти, науки і молоді обласної державної адміністрації Людмили Плахотної, 100% забезпечення путівками матимуть діти-сироти, яких є 1604.

Першочергове право на путівки мають 67 дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції. До цієї ж категорії належать діти з інвалідністю, яких зареєстрували 310.

Як розповіла посадовець, аби зекономити кошти на доїзді, передусім купуватимуть путівки у санаторії та літні табори, розташовані на Волині, зокрема «Дачне», «Згорани» тощо. Проте буде можливість поїхати і в заклади інших областей.

Оздоровлення здійснюватимуть за рахунок бюджетних коштів, фінансування благодійних фондів та релігійних громад. Загалом на організацію відпочинку дітей на Волині виділи 34 млн грн., з них 20 млн грн. – бюджетні кошти, 15 млн грн. – підтримка з міських бюджетів, 1 млн грн. – позабюджетні кошти.

До слова, окремо у бюджеті передбачили фінансування для оздоровлення дітей, які приїхали в область з окупованих територій.

Раніше Людмила Плахотна розповіла, що 500 дітей із Волині поїдуть в «Артек».

Головне фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вирвав із рук сумочку і зник: на Волині рецидивіст пограбував жінку
Наступна новина Волинянин прийшов на роботу і помер, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини