Стартував наметовий національно-патріотичний табір «Волинська Січ». ФОТО

Стартував наметовий національно-патріотичний табір «Волинська Січ». ФОТО

Вчора, 29 червня, в мальовничих лісах Волині зібралося 35 юних учасників віком від 9 до 16 років, аби взяти участь в наметовому національно-патріотичному таборі «Волинська Січ».

Про це інформує Волинська ОВА. 

Зокрема, юні волиняни отримають практичні навички з основ національного виду спорту «Рукопашу гопак», тактичної медицини, топографії, туризму, а також спробують свої сили у подоланні військової смуги перешкод, отримають додаткові знання з історії краю, ознайомляться з основами військової підготовки.

Слід зазначити, що цьогоріч «Волинська Січ» святкує 20-ту річницю від першого таборування.

За словами директора департаменту культури, молоді та спорту обласної адміністрації Олександра Хвіщука, національно-патріотичне виховання молоді в наш час є дуже важливе. І саме «Волинська Січ», як одна зі складових, формує активну громадську позицію в підростаючого покоління. Не менш важливою є соціальна адаптація молодих людей, відкриття у них лідерських здібностей, створення умов для їхньої самореалізації. Все це сприяє розвитку молодіжного руху на базі таборування у Волинській області, а також вихованні в учасників почуття гордості за свою державу, прагненні стати повноцінним її громадянином.

«В цілому – це прекрасний відпочинок, насичений безліччю ігор, вишколів, цікавих майстер-класів, нових друзів та вражень», – додав Олександр Хвіщук.

Нагадаємо, що відповідні заходи проводять в рамках реалізації Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у 2023 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На проспекті Волі у Луцьку ремонтують аварійні балкони на будинках. ФОТО
Наступна новина На 15 років посадили волинянина, який зґвалтував свою 10-річну доньку
Останні новини
Схожі новини