У Луцьку поменшає стихійних сміттєзвалищ, – мерія

У Луцьку поменшає стихійних сміттєзвалищ, – мерія
Стихійне сміттєзвалище на вулиці Даньшина у Луцьку

У приватному секторі в Луцьку встановлюють індивідуальні контейнери для збору сміття, аби зменшити кількість стихійних сміттєзвалищ на вулицях міста.

Про дієвість та інтенсивність робіт «Першому» розповіли перший заступник міського голови Григорій Недопад та директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська.

«Муніципали ведуть перемовини з мешканцями приватного сектору, аби ті проводили закупівлю чи укладали договори, згідно з якими можна взяти контейнер на виплату. Це дає можливість зменшувати стихійні сміттєзвалища, які утворюються на вулицях, де є багато приватних будинків», – пояснив Недопад.

Юлія Сиротинська поінформувала, що індивідуальні контейнери мають 90 % жителів вулиць Ковельської, Чернишевського, Клима Савури, Теремнівської.

За її словами, там проблема утворення невеликих сміттєзвалищ вирішена. Раніше сміття викидали просто на вулиці, сміттєві пакети роздирали собаки та розносили вміст по найближчій території. Також у ці місця привозили свої відходи мешканці найближчих сіл.

«Якщо зважати на те, що там робилось минулі роки, то зараз проблема зі сміттям вирішена», – сказала посадовець.

Наразі встановлюють індивідуальні контейнери у приватному секторі на Ковельській, Львівській, Володимирській. Наступною буде вулиця Теремнівська. 

Індивідуальний контейнер для сміття

«Ми здійснюємо встановлення індивідуальних контейнерів і упорядкування там вивозу сміття, про що є відповідне доручення. Ми контролюємо і ті інстанції, які мають перевіряти, чи дотримуються графіків підприємства, які мають забирати сміття», – розповіла Юлія Сиротинська.

Лучани по-різному ставляться до закупівлі індивідуальних контейнерів. Одні не готові вкладати додаткові кошти у збір сміття, інші купили баки і задоволені цим.

«Дуже зручно, – розповіла жителька вулиці Даньшина Віра, яка придбала контейнер два роки тому. – Купила за 100 чи то за 110 гривень. Тоді тільки такі були, зараз є більші. Два рази на тиждень приїжджає машина і забирає сміття. Собаки не роздирають пакетів».

Григорій Недопад також пояснив, як узгоджується така форма збору відходів із системою роздільного збору сміття, яку паралельно запроваджують у місті.

Контейнери для роздільного збору сміття на вулиці Даньшина

За його словами, у приватному секторі не потрібно купувати декілька контейнерів, щоб ділити відходи на сухі, вологі та пластик.

Тут варто все сміття збирати разом. Посортують його вже на полігоні у Брищі, а згодом це відбуватиметься на сміттєсортувальній станції у Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Запальні танці та конкурси для дорослих: у «Голівуді» відгуляли студентську тусу. ФОТОЗВІТ
Наступна новина Назвали найпопулярніші імена діток на Волині
Останні новини
Схожі новини