Розповіли про стан справ у волинській бригаді

Розповіли про стан справ у волинській бригаді

У місті Володимир учора, 4 серпня, керівники підрозділів волинської бригади під час пресконференції розповіли про стан справ у бригаді та бійців. Зокрема говорили про долю полонених, медичне і грошове забезпечення та ситуацію в зоні бойових дій.

Суспільне поспілкувалося з керівниками підрозділів та речницями бригади.

Доля полонених

Представниця персоналу штабу Наталія Піддубна розповіла, що наразі в бригаді є бійці, які офіційно перебувають у полоні. Скільки їх є – не озвучують.

У результаті чотирьох обмінів, які вже відбулися між Україною та росією, частина військовослужбовців повернулась та продовжує воювати.

Читайте також: У волинській теробороні служить справжній козак

«У військовій частині набувається статус полонених відповідно до повідомлень вищих штабів: прокуратура, СБУ або судове рішення. Щоб бойова готовність військової частини не знизилась, ми маємо на місце призначити іншу людину», – каже представниця персоналу штабу і додає, що вплинути на процес обміну бригада не може, цим займається Головне управління розвідки.

Грошове забезпечення

Зі слів начальника фінансово-економічної частини бригади Андрія Поторася, військові наразі отримують усі належні їм виплати, йдеться і про поранених, і про сім’ї полонених. Грошове забезпечення нині – 13 тисяч гривень.

«Також є додаткова винагорода, так звані бойові, з розрахунку 100 тис. грн. За безвісти зниклими зберігається грошове забезпечення та бойові, виплачують родичам військовослужбовців за їх заявою на ім’я командира військової часини. Це ж стосується і полонених», – зазначив Поторась.

Медична частина і провізія

Зараз продукти до лінії фронту постачальники привозять один раз на тиждень, каже начальник тилу Богдан Газа. Розповідає, що в розташування батальйонів та на бойові позиції їжу доправляє продовольча служба бригади.

«Підвозять гарячу їжу  один раз на день, видають продукти, які не потребують термічної обробки. Це можна їсти на позиції. Є випадки, коли підрозділи не хочуть демаскувати себе, тоді продовольство підвозять на позиції один раз на тиждень, але тоді на позиціях створюють умови для приготування гарячої їжі», – каже начальник тилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці – за поріг. Початок навчального року погіршує ситуацію з житлом на Волині

Про медичну частину розповів військовий медик Вадим Корецький. З його слів, наразі на лікуванні перебувають чимало бійців. Скільки – називати не можна.

«Усі заклади, куди ми звертаємось, допомагають. Дуже велика кількість людей зараз на лікуванні. По всій території України. Дуже допомагають хлопцям проходити реабілітацію. Вони зараз перебувають у 20 країнах світу», – додав медик.

Відпустки військових

Керівник юридичної служби бригади Євген Богдасаров розповів, що щорічні відпустки військових під час воєнного стану скасовують. Бійці можуть розраховувати лише на відпустку за сімейними обставинами. Такий відпочинок надають на 10 днів.

Євген Богдасаров додав, що наразі відпустка у зв'язку з одруженням – один із популярних видів відпусток, які надають українським військовим у особливий період. Від початку повномасштабного вторгнення військовослужбовці бригади вже уклали більше як сотню шлюбів.

Як повідомили під час пресконференції, у бригаді змінилися контактні телефони, якими можуть скористатися родичі бійців:

У разі виникнення питань щодо рідних, які служать у 14 ОМБР, можна звернутися в CALL CENTER за номерами: (068) 234 19 68, (093) 533 06 16.

З питань грошового забезпечення військовослужбовців – (063) 435 39 59.

Інформацію про проходження військової служби можна отримати за телефоном відділення персоналу – (097) 913 85 18.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники волинського кордону. Хто вони і як минають їхні будні. Фоторепортаж


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Дмитро Носовський
Наступна новина Перед від’їздом посадив город: історії переселенців, які живуть у Луцьку
Останні новини
Схожі новини