Розповіли, скільки переселенців проживає на Волині та в яких умовах

Розповіли, скільки переселенців проживає на Волині та в яких умовах
Фото ілюстративне

За даними департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації, станом на 1 листопада 2019 року кількість облікованих на території області сімей та осіб, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції становить: 3191 осіб; 2066 сімей; 1558 осіб працездатного віку; 433 працездатна особа; 747 дітей; 138 осіб з інвалідністю, 676 пенсіонерів.

Співробітники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов здійснили моніторинг дотримання прав внутрішньо переміщених осіб місцевими органами влади на соціальний захист та створення умов для їх інтеграції за новим місцем проживання, – пише пресслужба Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України.

Монітори відзначили, що в області проводиться певна робота з підтримки, адаптації та працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, яка потребує покращення.

В області створили реєстр тимчасового вільного житла, придатного для проживання вимушених переселенців. Водночас проблемним питанням залишається вільне житло в містах області, яке можна використати для тимчасового поселення. Як правило, вільне житло наявне лише в селах та селищах області, тоді як внутрішньо переміщені особи бажають проживати в містах. Як наслідок, це питання в містах переселенці вимушені вирішувати самостійно.

На Волині, за висновками моніторингу, неналежну увагу приділяють також матеріальній підтримці переселенців та їх працевлаштуванню. Комісія з питань надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах та іншим категоріям громадян у 2018 році виділила грошову допомогу лише 3 внутрішньо переміщеним особам, у 2019 році - 5 внутрішньо переміщеним особам.

За даними Волинського обласного центру зайнятості, у 2018 році послуги центру отримали 116 осіб з числа внутрішньо переміщених, а працевлаштовані 52 особи. Впродовж січня – вересня 2019 року послуги з числа внутрішньо переміщених осіб отримали 77 особи, а працевлаштовано 29 осіб.

З метою стимулювання працедавців щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у 2018 році Центром зайнятості здійснено компенсацію витрат роботодавцям на оплату праці лише 4 працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, а впродовж 1 півріччя 2019 року з компенсацією роботодавцю оплати праці, працевлаштовано лише 5 внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські війська отримали партію броньованих медичних машин
Наступна новина Зеленський підписав закон про легалізацію бурштину
Останні новини
Схожі новини