Розповіли, як на Волині у центрі зайнятості працювала волонтерка Корпусу Миру США

Розповіли, як на Волині у центрі зайнятості працювала волонтерка Корпусу Миру США

Директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ігор Приймак показав гостю, як влаштована робота організації, в якій вже майже два роки працює Еймі Рей – волонтерка Корпусу Миру США, та розповів про суть кожного напрямку.

Розповіли, що у центрі зайнятості працюють не лише з безробітними, які мають офіційний статус, але й з людьми, які просто шукають роботу, не перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, – повідомили у пресслужбі Волинського обласного центру зайнятості.  

Про майже дворічну роботу Еймі Рей на Волині її керівнику розповів начальник відділу активної підтримки безробітних Ковельського міськрайонного центру зайнятості Олександр Чорний.

25 жовтня 2018 року 135 волонтерів-учасників проєкту «Розвиток громад» склали присягу. Серед них була й Еймі Рей – єдина волонтерка Корпусу Миру США, яка потрапила на роботу у соціальну структуру – службу зайнятості. До слова, Ковельський міськрайонний центр зайнятості – єдиний в Україні, якому випала нагода отримати ґрунтовну міжнародну співпрацю та перейняти досвід штатів.

Волонтери Корпусу Миру переважно працюють в Україні зі школами та молодіжними організаціями. Однак Еймі вже майже два роки працює з філіями Волинського обласного центру зайнятості. Перш, ніж почати роботу в центрі зайнятості, Еймі Рей проходила 9-тижневі курси у Житомирі. Вони передбачали 16 годин на тиждень для вивчення мови та практикуми з відділом соціальних служб і відділом культури.

Під час знайомства Еймі коротенько розповіла про себе, наголосила: єдине, що треба інвестувати у співпрацю – це час і бажання набути новий або вдосконалити існуючий досвід. Керівництво центру зайнятості ознайомило волонтера з напрямками діяльності та створило комфортні умови для досягнення спільної мети.

Із роботою організації Еймі Рей знайомилася під час реалізації унікальних проектів обласної служби зайнятості «Територія майстерності» та «Успішна громада».

Окрім роботи, під час перебування волонтерки на Волині відбувається й міжнародний культурний обмін. Так, Еймі розповідала волинянам про свою країну, традиційні, сучасні та державні свята. Сама ж переймала традиції українців.

Для спеціалістів служби зайнятості Еймі проводила тренінги з розвитку професійних навичок, організації менеджменту, управління часом, знайомила з Е-можливостями сучасного соціуму.

За менш, ніж два роки, запроваджені та функціонують клуби англійської мови для безробітних, учнівської молоді, студентів та викладачів, які веде Еймі Рей. Окрім того. Спільно зі спеціалістами ЦЗ волонтерка проводить профорієнтаційну роботу серед шукачів, Так, провели 33 тренінги «Підготовка  до співбесіди з роботодавцем» та 28 тренінгів із підготовки резюме.

Активно проводила профорієнтаційну роботу з молоддю. Ефективною виявилася й робота в літніх таборах. Так, відпочивальники разом із волонтеркою «подорожували» у світ професій, вивчали професії англійською, розвивали креативність у дітях.

Разом із українськими партнерами брала участь у навчальних тренінгах «Управління проектами» та «Взаємодія в громадах».

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцького НТУ – новий проректор
Наступна новина Мультяшних героїв для компанії «Інвестор» придумав автор «Маски-шоу» і «Як козаки...»
Останні новини
Схожі новини