Розповіли, яким цьогоріч буде «Поліське літо з фольклором»

Розповіли, яким цьогоріч буде «Поліське літо з фольклором»
«Фольклорний колектив Сицилія» – місто Агрідженто, Італія

7 колективів та близько 200 учасників завітає цьогоріч у Луцьку на фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Про це в інтерв’ю «Першому» розповів організатор фестивалю Юрій Войнаровський.

«У цьому році до нас приїде 7 прекрасних колективів і близько 200 учасників. Північну Америку буде представляти Мексика – прекрасний молодіжний студентський колектив; Індію – студентський колектив з Мумбаї; Африку – колектив Бенха з Єгипту; Італію – колектив «Агрідженто» Сицилія з запальними танцями і цікавими інструментами; Азію і Європу буде представляти турецький колектив», – каже Войнаровський.

«Також буде хороший колектив з Литви. Щоправда, це старші люди, які самі попросилися, бо багато литовських колективів були у нас на фестивалі і знають, і начувані про це дійство», – додав він.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю ПОВНІСТЮ: Людина Часу – Юрій Войнаровський: про «Поліське літо», шансон, концерти Винника і фаст-фуд у замку

«На сцені будуть виступати танцюристи і музиканти. Також ми будемо проводити вечори відпочинку . Відкриття фестивалю заплановане на 22 серпня. Починаємо о 16:00 зі святкового богослужіння у Свято-Троїцькому Соборі. Влаштуємо загальну традиційну фотосесію на Театральному майдані, в якій візьме участь 300-400 людей. В 17:00 розпочнеться масовий парад вулицями Лесі Українки – Братковського з музикою, піснями і танцями. В Замку Любарта о 18:00 буде саме головне дійство. 23-24 серпня відбуватимуться майстер-класи «Танцюємо разом», які триватимуть з 16 до 18 вечора на Театральному майдані. Всі, хто має бажання, будуть вчитися танців тих країн, які приїдуть до нас на фестиваль. Пізніше вже розпочнуться концерти колективів і їхніх власних програм. 25-го буде велика фестивальна мозаїка з виступами кожного гурту.  Завершиться все дійство традиційним парадом і гала-концертом на стадіоні «Авангард», – розповів про плани Войнаровський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Очільника Волинської митниці призначили заступником голови ДФС
Наступна новина Волинський нардеп просить колег приєднатися і «потримати за горло» вугільного міністра
Останні новини
Схожі новини