Рюкзаки Авакова: суд змінив своє рішення

Рюкзаки Авакова: суд змінив своє рішення

Солом'янський райсуд Києва вже вдруге наклав арешт на нерухоме майно сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

Нагадаємо, він підозрюваний в розтраті коштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Про рішення суду майна клопотав детектив НАБУ. Вона було винесене  23 лютого.

Про це повідомляє Знай.ua з посиланням на ресурс delo.ua.

Суд заарештував дві квартири і 3 місця для паркування машини в підземному паркінгу.

За інформацією порталу "Слово і Діло", йдеться про квартиру і три місця для паркування в Києві на вулиці Протасів Яр, 8 і квартирі в Харкові на вулиці Мироносицькій, 22.

Як і передбачалось, Аваков зі своїми захисниками на судове засідання не з'явилися. Проте вони були добре проінформовані про те, що клопотання розглядатиметься. 

В матеріалах суду зазначається, що Авакова підозрюють в привласненні грошей в великих розмірах. Якщо його провину буде доведено, то приймують санкції статті 191 КК, що передбачає додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Арешт накладено доти, доки не відбудеться досудове розслідування. Оскаржити постанову можна в Апеляційному суді.

Відомо, що в гучній справі щодо розтрати держкоштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ було затримано 3 людей: син глави МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар і Володимир Литвин. До слова, останній у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo" . Цим особам оголошено про підозру. 

Синові Авакова Олександру було обрано запобіжний захід - носіння електронного браслета. 

 31 жовтня детективи НАБУ робили низку обшуків і за підозрою в розтраті понад 14 млн грн заарештували трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків і ще однієї приватної особи.

Відзначимо, в 2015 році було відкрито кримінальне провадження за фактом можливих зловживань. що відбулися під час закупівлі рюкзаків для МВС та Національної гвардії.

ЗМІ повідомляють, що в лютому того ж 2015 року МВС було укладено договори з ТОВ "Дніпровенд" на 5 тис. рюкзаків, що коштували близько 14,49 млн грн і підприємцем Плігачевим на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн.

У червні 2015 року журналісти зробили розслідування про те, що рюкзаки куплені через підприємства, підконтрольні Олександру Авакову.

Автор матеріалу: Марія Карпець


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кортеж президента України збив дідуся. ФОТО
Наступна новина У Луцьку обговорили зміни режиму тиші
Останні новини
Схожі новини