Чому «Самопоміч» на Волині очолила нардеп з Рівного?

Чому «Самопоміч» на Волині очолила нардеп з Рівного?
Очільниця волинського осередку «Об'єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова

14 грудня у Луцьку відбулась конференція «Об’єднання «Самопоміч». Партійці остаточно затвердили на посаді керівника обласного осередку нардепа Тетяну Острікову. Досі вона була на цій посаді у статусі виконувачки обов’язків.

Це перший випадок на Волині, коли обласний партійний осередок очолила немісцева людина.

«Область погрузла в олігархаті», – політикиня Вусенко

Екс-очільниця волинської «Самопомочі» Юлія Вусенко

Колишня очільниця обласного партійного осередку Юлія Вусенко залишила цю посаду у березні 2018 року через те, що її каденція закінчилась. Жінка вважає, що призначення немісцевого політика піде на користь роботі волинської організації «Самопомочі».

«Ще коли я була на посаді секретаря Луцькради, я просила призначити керівником партійного осередку народного депутата, тому що область дуже складна і дуже важко працювати, особливо в умовах виборів. А зараз масово обирають голів і депутатів в ОТГ, постійно потрібно тримати руку на пульсі», - зауважила політикиня.

«Область складна в плані підкупу виборців, махінацій під час виборів. Тому партійний осередок повинна очолювати людина, яка має статус, авторитет і час, щоб цим займатись. Область погрузла в олігархаті і будь-яку партію приписують, то до однієї сторони – «Континіуму», то до іншої – «Привату». Тому дуже правильно призначити сюди людину, яка буде рівновіддаленою від обох сторін і зможе проводити політику, яку сповідує партія «Самопоміч», - наголосила Юлія Вусенко.

«Призначення неоднозначне» – політолог Наход

Політолог Михайло Наход

«Для мене особисто це неоднозначне призначення, тому що людина немісцева і очевидно достатньо не володіє місцевою ситуацією», - вважає політолог Михайло Наход.

«Таке призначення може свідчити про те, що або керівництво не довіряє місцевим партійцям, або це зроблено для того, щоб погасити місцевий конфлікт. Зокрема ми бачили кризу у фракції «Самопоміч» в обласній раді. Зрозуміло, що вона мала місце загалом в обласному осередку», - додає експерт.

З його слів, оцінити роботу Тетяни Острікової у статусі в.о. керівника обласного осередку партії складно, адже вона не висвітлювалась у публічному просторі.

«Про те, наскільки це рішення вдале чи невдале, судитиме керівництво партії за результатами виборчих кампаній. Але на перший погляд воно виглядає нелогічно», - резюмував Михайло Наход.

Від редакції: Нам не вдалося поспілкуватися з Тетяною Остріковою, аби отримати її коментар з приводу призначення. «Перший» з радістю розмістить коментар, якщо очільниця волинської «Самопомочі» погодиться поспілкуватися з нами.  

Довідково:

Тетяна Острікова - український адвокат і політик, народний депутат VIII скликання, голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України, комітету з питань податкової та митної політики.

Уродженка Рівного, закінчила Києво-Могилянську академію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знову дощ: якою буде погода в Луцьку та в області 28 грудня
Наступна новина ТОП-10 кращих викладачів Східноєвропейського національного університету
Останні новини
Схожі новини