Самовільних рубок на Волині стало менше, – лісівники

Самовільних рубок на Волині стало менше, – лісівники
Фото ілюстративне

У І півріччі 2019 року втрати лісогосподарських підприємств Волині через самовільні рубки знизилися.

Як розповіли у прес-службі Волинського ОУЛМГ, мінімізувати рівень незаконних рубок вдалось, порівняно із 2018 роком, у результаті злагодженої співпраці з усіма дотичними службами та завдяки впровадженню комплексних заходів.

Серед таких – електронний облік деревини, посилена робота рейдових бригад та системний моніторинг діяльності пилорам.

За перше півріччя цього року лісівники Волині зафіксували 573,2 куб. м незаконних рубок (це на 87 куб. м менше, ніж за перше півріччя 2018-го).

Працівники державної лісової охорони за перше півріччя 2019 року склали 481 адміністративний протокол, що на 4 протоколи більше, ніж за 1 півріччя 2018 року.

За звітний період державна лісова охорона наклала 125,3 тис. грн адміністративних стягнень, що на 78,6 тис. грн більше, ніж за перше півріччя 2018 року. Ці кошти вже надійшли у бюджети відповідних громад.

Читати також: На Волині створили 12 гектарів нових лісів

Проблемним у плані самовільних рубок цінної деревини дуба залишається Ківерцівський район. За перше півріччя 2019 року у лісових масивах цього адміністративного району зафіксовано 74 випадки самовільних рубок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Старе місто без білбордів і голі фасади. Як Луцьк планують почистити від реклами
Наступна новина Понад чверть клієнтів «Волиньгазу» користується сервісом «Особистий кабінет»
Останні новини
Схожі новини