Савченко пророкує туристичний бум на Світязі

Савченко пророкує туристичний бум на Світязі
Олександр Савченко з робочим візитом у Шацькому районі

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко вважає, що через покращені умови наступного року відпочиальників на Світязі може бути удвічі більше, ніж цьогоріч.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За його словами, зараз триває втілення великого інфраструктурного проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Проект охоплює три села Шацького району – Пульмо, Шацьк, Світязь та розрахований на два з половиною роки.

У четвер, 22 листопада, Савченко побував у Шацькому районі з робочим візитом. 

«Постачання води, каналізування сіл і забезпечення мешканців підводом до каналізації – основні наші завдання. Зараз тривають підготовчі роботи. Ми загнали техніку, направили працівників, закупили матеріали і починаємо працювати. Роботи йтимуть до Нового року», – розповів керівник фірми-генпідрядника Богдан Москаль.

Паралельно в районі триває реконструкція центрального пляжу озера Світязь. Облаштування розпочалося ще навесні цього року. Обидва об`єкти проінспектував голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

«Зараз ми робимо підпірну стіну, облаштовуємо велодоріжку, тротуар та парковку. Також на цій території буде водовідвідна канава, по якій вода переміщатиметься кількома каналами, а далі вона потраплятиме в дренажну піраміду та не пропускатиме сміття. Також облаштуємо освітлення та брендовану огорожу», – зазначив Москаль.

«Це той випадок, коли ти щось задумуєш – і це виконується. Я вже говорив, що наступний відпочинковий сезон буде в абсолютно інших умовах. Третину ми вже зробили. Великим плюсом є облаштування парко-місць та впорядкування руху. Кажуть, що під кінець сезону 2018 року вже на 50% кількість туристів зросла. А наступного року, завдяки покращеній інфраструктурі, є перспективи вдвічі збільшити кількість відпочивальників», – сказав Олександр Савченко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Центр обслуговування споживачів ДКП «Луцьктепло» працюватиме по-новому
Наступна новина Запустили голосування за найкращий гімн Луцька. СПИСОК
Останні новини
Схожі новини