СБУ затримала організатора «вбивства» журналіста Бабченка

СБУ затримала організатора «вбивства» журналіста Бабченка

Підозрюваним в організації замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка є 50-річний киянин Борис Львович Герман.

30 травня його затримала Служба безпеки України, – повідомляє Радіо Свобода.

Він є власником низки приватних фірм, одна з яких спеціалізується на виробництві зброї та боєприпасів, а протягом 2006–2012 років був помічником різних народних депутатів, повідомляють журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

Згідно з повідомленням Шевченківського райсуду Києва, на його розгляд «надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л.». У суді журналістам «Схем» підтвердили, що мова йде саме про обрання запобіжного заходу підозрюваному в імовірній організації вбивства Бабченка.

Єдина особа в Україні з такими ініціалами – це Герман Борис Львович, 1967 року народження, і він справді зареєстрований у Шевченківському районі Києва, де розглядатимуть відповідне клопотання.

Людина з такими паспортними даними на фотографіях із однієї з соцмереж дуже схожа на чоловіка, затриманого СБУ.

Борис Герман – бізнесмен, директор та співзасновник декількох фірм, які спеціалізуються на оптовій торгівлі (ТОВ «Приватна справа-2000»), , юридичних послугах (ТОВ «Право»), нерухомості та оренді (ТОВ «Ресторатор») та виробництві зброї та боєприпасів (ТОВ «УНСП «ШМАЙСЕР»).

​У минулому був помічником народних депутатів Михайла Гончарова (5-е скликання, Соцпартія) та Ігоря Плохого (6-е скликання, Партія регіонів).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Право добувати мідь продаватимуть через конкурс, - Ігор Палиця
Наступна новина Ігор Палиця розповів, хто буде балотуватися від «УКРОПу» на мера Луцька
Останні новини
Схожі новини