Хліб в Україні знову подорожчає, - експерт

Хліб в Україні знову подорожчає, - експерт
фото ілюстративне, джерело: Агрополіт

Українці купують не найдешевший хліб в Європі. При цьому ціни на продукт першої необхідності зростатимуть.

Такий прогноз озвучив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«В інтернет-гіпермаркеті Литви ви можете придбати найдешевший кілограм білого хліба за 13,1 грн, Польщі – за 17,8 грн і України – за 19,2 грн. В Естонії його можна знайти за 69,5 грн. При цьому, ймовірно, що хліб в цих країнах міг бути випеченим з українського зерна.

Українські пекарі часто говорять, що робити дешевий соціальний хліб невигідно. Але приклад сусідніх країн показує, що це може бути вигідним навіть в Європі. На кінець вересня 2018 року середня вартість білого хліба за даними офіційної статистики становить 16,1 грн за кілограм з борошна першого сорту і 20,2 грн з борошна вищого сорту. 

Хліб в Києві коштує значно дорожче: з борошна першого сорту – 19,1 грн, а вищого – 32,2 грн. Тільки чорний хліб виявився в нашій країні найдешевшим – цінник показав 19,5 грн за кілограм. Далі розмістилася Естонія з 27,9 грн, Польща – з 46,7 грн і Литва – з 52,2 грн», – написав Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Експерт попередив, що вартість хліба в Україні підвищуватиметься і далі.

«До кінця року вартість хліба зросте ще в середньому на 5%. В січні причиною підняття вартості буде зростання мінімальної заробітної плати. Але оскільки підняття планується лише на 12%, то це призведе до подорожчання до 3%. Урожай Україна зібрала непоганий, тому ця причина не впливатиме на вартість», – підсумував Дорошенко.

 

Ми вважали, що хліб є настільки українським продуктом, та що Україна є житницею Європи, що він буде останнім продуктом,...

Posted by Alexey Doroshenko on Friday, 2 November 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин зловив метрову щуку. ФОТО
Наступна новина Перемоги волинських «воїнів»: на Кубку України з бойового самбо хлопці стали переможцями
Останні новини
Схожі новини