Ще один храм на Маневиччині перейшов у ПЦУ. Священик - проти. ВІДЕО

Ще один храм на Маневиччині перейшов у ПЦУ. Священик - проти. ВІДЕО
Фото: LiveJournal

Ще один храм УПЦ МП на Маневиччині вирішив приєднатися до Православної церкви України. 

Йдеться про парафію у селі Тельчі, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці голова Маневицької РДА Андрій Линдюк. 

Збори щодо переходу храму відбулися у неділю, 27 січня. 

За словами Линдюка, більшість присутніх проголосувала за перехід храму до нової церкви. Таке рішення підтримали 117 людей зі 140 присутніх. 

«На жаль, і в цій громаді священник не погодився підтримати переважну більшість прихожан, які виявили бажання долучитись до Української Помісної Канонічної Церкви», – написав Линдюк. 

До слова, сьогодні стало відомо, що у селі під Луцьком та на Іваничівщині парафії переходять з УПЦ МП в нову церкву разом з настоятелями храмів.

 

Щойно на парафіяльних зборах релігійної громади с. Тельчі Маневицького району було прийнято рішення про перехід з Російської православної церкви (від учорашнього висновку релігієзнавчої експертизи проведеної Міністерством культури України саме така назва є офіційною) до Православної церкви України! Із 140 присутніх парафіян ЗА проголосувало 117 осіб. На жаль, і в цій громаді священник не погодився підтримати переважну більшість прихожан, які виявили бажання долучитись до Української Помісної Канонічної Церкви. P.S. На відео це мені здалось, чи дійсно всі стоять, а батюшка сидить? Не вже так важко слухати українською мовою???

Posted by Andriy Lyndyuk on Sunday, 27 January 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зима на Волині 100 років тому: прання у річці і водяний млин. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина У Луцьку знайшли незаконну рекламу Ляшка і Тимошенко. ФОТО
Останні новини
Схожі новини