У Луцьку знайшли незаконну рекламу Ляшка і Тимошенко. ФОТО

У Луцьку знайшли незаконну рекламу Ляшка і Тимошенко. ФОТО
Незаконний білборд на користь Олега Ляшка

У Луцьку знайшли білборди без вихідних даних на користь кандидатів у президенти Олега Ляшка (Радикальна партія Олега Ляшка) та Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») з проханням перевірити джерело фінансування білбордів.

Обох політиків Центральна Виборча Комісія зареєструвала під час засідання, яке відбувалось у п’ятницю, 25 січня, – пише Громадянська мережа ОПОРА.

Де знайшли незаконну рекламу? 

На вулиці Карпенка-Карого у Луцьку було виявлено 4 друковані агітаційні матеріали із різними зображеннями Олега Ляшка та різними гаслами.

Також у Луцьку 26 січня зафіксували сітілайти на користь Юлії Тимошенко без вихідних даних. На них розміщене фото кандидатки, вітання із Різдвяними святами,  а знизу – підпис. Окрім того, у місті з’явилися білборди у жовто-синіх тонах із гаслом «Вірю в Україну! Юлія Тимошенко 2019» також без вихідних даних.

Відтак, спостерігачі ОПОРИ звернулися до Луцького відділу поліції із заявами щодо порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатами на пост Президента України.

Що таке вихідні дані і чому вони потрібні?

Після реєстрації ЦВК кандидатів на пост президента, починаючи з наступного дня після реєстрації, вони вступають в нову фазу юридичної відповідальності.

Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Як пояснюють порушення у партіях?

Керівник Волинського обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Кравценюк розповів ОПОРІ, що вказану інформацію щодо наявності білбордів без вихідних даних треба перевірити. Тому він попросив надати дані про розміщення цих матеріалів та їх фото, аби їх ідентифікувати.

Перший заступник голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Козюра у телефонному режимі відмовився коментувати ситуацію, але погодився зустрітись з представниками ОПОРИ у понеділок, 28 січня.

Нагадаємо, на Волині ОПОРА уже повідомляла правоохоронні органи про агітацію без вихідних даних на користь зареєстрованих кандидатів у президенти Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»), Євгенія Мураєва («НАШІ»), Ольги Богомолець  та Олександра Шевченка («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще один храм на Маневиччині перейшов у ПЦУ. Священик - проти. ВІДЕО
Наступна новина У Берестечку молилися під храмом, який вийшов з МП, бо настоятель загубив ключі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні