Ще один секрет сімейного щастя

Ще один секрет сімейного щастя

Психологи дійшли висновку, що у тривалих відносинах з часом сварки замінюються на жарти.

Фахівці відстежували емоційну взаємодію 87 пар протягом 13 років. Подружжя, які взяли участь в дослідженні, були у шлюбі 15-35 років, – повідомляє Радіо Максимум

Аналіз відеозаписів їх бесід показав, що з часом пари демонструють більше ніжності і гумору і рідше вдаються до критики. Бесіди проводили в лабораторії, а психологи оцінювали, як від зустрічі до зустрічі змінювалася мова тіла, міміка і інтонація пар.

«Наші результати проливають світло на один з великих парадоксів життя, – каже один з авторів дослідження Роберт Левенсон. – Не дивлячись на втрату друзів і близьких, люди похилого віку в стабільних шлюбах щасливі і відчувають низькі показники депресії і занепокоєння».

Більш раннє дослідження психологів Каліфорнійського університету показало, що в порівнянні з чоловіками з віком жінки більш схильні до експресивної поведінки, частіше демонструють владність і рідше – прихильність. Але, в цілому, негативні моменти зменшуються з роками, проведеними разом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ветеран ЦРУ розповів про основні цілі Путіна в агресії проти України
Наступна новина Як у Луцьку виступав найшвидший піаніст планети. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини