Ще одна лучанка отримає звання «Мати-героїня»

Ще одна лучанка отримає звання «Мати-героїня»

Лучанка Наталія Сич, яка народила та виховує сімох дітей отримає звання «Мати-героїня». 

Про це стало відомо у середу, 1 листопада, під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, передає ВСН

Наталія Сич працювала у Виробничому кооперативі «Смотриківський» різноробочою, нині – здійснює догляд за дитиною з інвалідністю. Народила та виховує сімох дітей.

Директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода розповіла, що загалом у Луцькій громаді зареєстровано 213 Матерів-героїнь:

«В 2022 році ми оформили шістьох, а в нинішньому - чотирьох осіб. Наталія Сич буде п'ятою жінкою з почесним званням «Мати-героїня». Загалом у Луцькій громаді зареєстровано 213 Матерів-героїнь». 

Члени виконавчого комітету одноголосно проголосували «за» представлення  до  відзначення почесним званням «Мати-героїня» Наталії Сич:

«Громадянка Сич Наталія Олександрівна, згідно з порядком присвоєння почесного звання «Мати-героїня», зі встановленим пакетом документів звернулася до Луцької міської ради про підготовку клопотання перед Президентом України про присвоєння їй почесного звання «Мати-героїня».

Клопотання про присвоєння Президентом України почесного звання «Мати-героїня» порушується виконавчим комітетом Луцької міської ради та подається у Волинську обласну державну адміністрацію для подальшого вирішення», - повідомили у Луцькій міській раді.

Згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженим Указом Президента України від 29.06.2001 № 476/2001, почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох та більше дітей, у т.ч. дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

«За вагомий внесок у справу виховання дітей, підвищення авторитету української родини та самовіддану материнську працю рекомендувати для представлення  до  відзначення  почесним  званням «Мати-героїня» Сич Наталію Олександрівну, яка народила та виховала сімох дітей», - йдеться у рішенні виконавчого комітету Луцької міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя Героя з Волині Миколи Мороза
Наступна новина «Завжди був прикладом для всіх»: спогади про Героя з Луцької громади Павла Вітка
Останні новини
Схожі новини