12 років безперервного декрету: волинянка отримала звання «Мати-героїня»

12 років безперервного декрету: волинянка отримала звання «Мати-героїня»

12 років безперервної декретної відпустки, - така історія молодої багатодітної мами із села Липини Підгайцівської громади. Разом із чоловіком Володимиром, Валентина Шотолюк виховує 5-ро дітей. 

Про це повідомляють на сайті громади.

Найстаршому сину Дмитру лише 18, найменшій доньці – 10. Між усіма дітьми різниця у 2 роки.

Вручити Посвідчення до почесного звання України «Мати-героїня» та значок до нього мешканці села Липини Валентині Володимирівні Шолотюк 6 вересня 2022 року приїхали заступник Підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук та начальниця відділу соціального захисту населення Катерина Голубович.



Почесне звання «Мати-героїня», за рекомендацією виконкому Підгайцівської сільської ради, ще у грудні 2021 року присвоїв Президент України Володимир Зеленський.

Після декрету, у 2016 році Валентині вдалося на два роки повернутися до педагогічної практики у Липинську школу. Там вона працювала асистентом вчителя, хоча, закінчивши школу з срібною медаллю, успішно склала іспити та вступила на філологічний факультет, де у 2004 році отримала диплом філолога.

«Сім’я живе дружно, дітей виховують патріотами рідної землі, увесь вільний час мама приділяє вихованню та допомозі у навчанні дітям», – йдеться у повідомленні.

12-річний Михайло полюбляє українську мову, має неабиякі успіхи у технічному моделюванні, яким займається у позашкільний час. Це помітили в Управлінні освіти, науки, молоді Волинської обласної державної адміністрації та відзначили його старання грамотою. Інші діти теж добре навчаються та ведуть активне шкільне життя.



Читайте також: Двох ветеранів із Волині нагородили орденом «За заслуги»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Любомльщині просять гідно зустріти захисника Миколу Томашевського
Наступна новина Луцький зоопарк долучився до акції «Смілива гривня»: збирають кошти на ЗСУ
Останні новини
Схожі новини