Ще одна волинська громада разом зі священиком перейшла до ПЦУ. ВІДЕО

Ще одна волинська громада разом зі священиком перейшла до ПЦУ. ВІДЕО
Збори у Суходолах. Фото - БУГ

15-го лютого у селі Суходоли, Володимир-Волинського району, що на Волині, після святкового богослужіння відбулися збори релігійної громади щодо переходу до ПЦУ.

Збори відбулися на подвір’ї Свято-Симеонівського храму, – повідомляє БУГ.

За словами прихожан, питання про перехід піднімали ще раніше, хотіли організувати збори на Водохреща, але священик попросив зібратися не в свято. Проте не в святкові дні прихожан храму важко зібрати усіх разом: у когось робота, в когось – свої справи. Тому і вирішили зібрати збори на Стрітення.

Читати також: Релігійна громада на Волині офіційно приєдналася до ПЦУ

Перед зборами опитали та зібрали підписи у мешканців села, розповідає одна з учасників ініціативної групи, до якої входить близько 12-ти чоловік, пані Антоніна. 428 людей залишили свої підписи на користь рішення про перехід до ПЦУ, 2-оє людей утрималися, а ще двоє були проти, розповідає жінка.

На зборах біля церкви 15-го лютого зібралося 42 прихожан і всі одноголосно підтримали рішення про перехід.

Отець Іван служить у Свято-Симеонівському храмі ось уже 29 років. Позицію громади щодо української церкви, зазначив він, підтримує. Проте не обійшлося без полеміки.

16-го лютого отець Іван погодився поїхати разом з ініціативною групою до Володимир-Волинської єпархії ПЦУ, щоб завезти протокол зборів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині посадовець РДА погорів на хабарі. ФОТО
Наступна новина Прокуратура судиться з міськрадою через харчування дошкільнят без «луцької прописки»
Останні новини
Схожі новини