Ще одне волинське село змінило церкву

Ще одне волинське село змінило церкву
Церква у селі Доросині. Фото Район. Рожище

У селі Доросині Рожищенського району вирішили перейти до Православної церкви України.

Збори прихожан Храму апостола Луки відбулись у неділю, 17 лютого, – повідомляє Район.Рожище.

Як розповів місцевий мешканець Микола Вавренчук, за декілька днів до зборів у селі провели збір підписів-опитування «Чи підтримуєте ви перехід церковної громади до Православної Церкви України?». Більшість з опитаних підтримали таке рішення.

На парафіяльних зборах, що відбулися після недільного богослужіння, також більшість присутніх підтримала такий вибір. Зі 110 присутніх на зборах, «за» проголосували 90, «проти» – 20.

Настоятель храму Анатолій Дем’янчук, який служить на цій парафії з березня 2018 року, відмовився переходити разом з громадою. 

Після зборів двері храму опломбували. Поліція і священики фіксували все на відеокамери. Доросинівська церква збудована у 1721 році.

Нагадаємо, у неділю, 17 лютого, за перехід до нової церкви проголосували також у селі Жидичин Ківерцівського району, у селі Студині Рожищенського району та у селі Байківці Ковельського району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла сестра Жаклін Кеннеді і дружина нащадка Радзивілів
Наступна новина Село на Горохівщині перейшло до ПЦУ, священик думає
Останні новини
Схожі новини