Село на Горохівщині перейшло до ПЦУ, священик думає

Село на Горохівщині перейшло до ПЦУ, священик думає
Церква у селі Смолява Горохівського району. Фото Район.Горохів

У селі Смолява Горохівського району більше сотні людей проголосували за перехід до Православної церкви України.

Священик Свято-Михайлівського храму поки не визначився, що робитиме, – повідомляє Район.Горохів.

На парафіяльних зборах, що відбулися 17 лютого після недільної служби, із понад сотні зареєстрованих більшість підтвердила бажання перейти. Є лише 8 підписів «проти» такого шляху.

Як розповіли учасники зборів, емоційні дискусії тривали декілька годин, але співробітникам поліції роботи не було: правопорядку смолявці не порушували. Сприяв цьому і настоятель церкви протоієрей Олександр Бабій, який хоч і закликав парафіян не поспішати, мовляв ПЦУ ще не визнана іншими церквами, але до залякувань і погроз не вдавався. На пропозицію громади переходити у ПЦУ разом з ними остаточної відповіді ще не дав.

Розійшлися на тому, що ініціативна група займеться документальним оформленням зміни конфесійної приналежності, церкву вирішили не опечатувати, замків не міняти, священик оголосив наступну службу, регентка церковного хору заявила, що не прийде більше співати, а храм закрила касирка, яка напередодні порвала деякі списки.

Того ж дня у сусідньому селі Зелене оперативно провели ще одні парафіяльні збори, під час яких завершили документування волевиявлення громади. Найближчим часом процес буде завершений юридично, а настоятель визнав і підтримав рішення парафії.

Нагадаємо, у селі Жидичин Ківерцівського району також заявили про перехід до ПЦУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще одне волинське село змінило церкву
Наступна новина Класика, спорт і леопард, - луцька стилістка розповіла, що модно у цьому сезоні
Останні новини
Схожі новини