Що робити, якщо вам надають неякісні компослуги

Що робити, якщо вам надають неякісні компослуги

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів пояснила, що робити, коли надавач житлово-комунальних послуг порушує ваші права.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу відомства.

"У разі ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості комунальних послуг споживач має право викликати виконавця комунальних послуг (його представника) для перевірки кількості та/або якості наданих послуг", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки складають акт-претензію, яку підписує споживач та виконавець комунальної послуги або управитель.

Виконавець зобов’язаний прибути на виклик споживача не пізніше, ніж протягом однієї доби з моменту отримання повідомлення від споживача.

Якщо виконавець або управитель не прибув в установлений строк або необґрунтовано відмовляє підписати акт-претензію, такий акт підписує споживач, а також не менш як двоє споживачів відповідної послуги, які проживають в сусідніх будівлях.

Тоді його надсилають виконавцю або управителю рекомендованим листом.

Виконавець має вирішити питання протягом 5 робочих днів, або надати споживачу письмову відмову.

"У разі ненадання виконавцем відповіді в установлений строк претензії споживача вважаються визнаними таким виконавцем. Якщо врегулювати спір шляхом надсилання акта-претензії не вдалося, закон визначає, що захист прав споживачів житлово-комунальних послуг здійснюється уповноваженим центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів", - йдеться в повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька броварня оголосила фотоконкурс
Наступна новина Скільки лучан користуються в транспорті електронними квитками
Останні новини
Схожі новини