Що робив Арсеній Яценюк у Луцьку. ФОТО

Що робив  Арсеній Яценюк у Луцьку. ФОТО

Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з візитом 9 грудня приїхав до Луцька. Яценюк провів зустріч із головами об'єднаних територіальних громад Волині та Рівненської області в Луцьку та побував у Боратинській ОТГ.

В Боратинській громаді він  оглянув амбулаторію,  дитячий садочок та  поспілкувались з очільником громади Сергієм Яручиком, –  пише depo.ua.

Амбулаторія оснащена приладами для загальних аналізів та УЗД-апаратом, має денний стаціонар.

Яценюк відвідав також дитячий садок, що був реконструйований в Боратинській ОТГ за кошти, які отримує громада внаслідок децентралізації. Садочок відвідують 170 дітей, з якими займаються 16 педагогів. Є просторі музична й спортивна зали.

ЧИТАТИ ТАКОЖТри волинські громади увійшли в ТОП-20 найуспішніших в Україні

Колишній прем’єр звернувся до голови Боратинської ОТГ Сергія Яручика: «Такі заклади, які є на території цієї об'єднаної територіальної громади, - взірець того, що людина знає, як керувати і вміє керувати. І той ресурс, який ми передали з центрального бюджету на місцевий, він використовується для людей своєї громади».

Під час зустрічі також зазначили, що в дитячому садку впроваджені ефективні заходи з енергозбереження, і після реконструкції тепломережі економія тільки на вартості енергоресурсів становить 45%: «250 тисяч гривень вони економлять за рахунок того, що відповідально, розумно відносяться до того ресурсу, який отримали», – зауважив екс-прем’єр.

Сергій Яручик підкреслив, що децентралізація - одна з найуспішніших реформ в Україні: «Сьогодні сільські ради мають фінансовий потенціал. І ми маємо не тільки фінанси, але й відповідальність. Якщо раніше певними напрямками керували районні адміністрації, різні відділи, то сьогодні за все відповідає сільська рада. І це правильно. Ми в першу чергу бачимо, що нам потрібно і куди потрібно спрямувати кошти».

Також голова громади повідомив, що попри те, що громаді лише один рік, на сьогоднішній день в розвиток її інфраструктури вкладено понад 30 мільйонів гривень: «Це ремонти і шкіл, і водопроводів, і будівництво та ремонт доріг, вуличне освітлення – тобто те, що потрібно людям. А для цього розроблена стратегія, перспективний план розвитку сільської ради».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хмарно та дощ: погода в Луцьку та області на 10 грудня
Наступна новина Доплатіть 15 тисяч гривень: як волинян дурять з розмитненням євроблях
Останні новини
Схожі новини