Що роблять з волинянами, які повернулись з-за кордону

Що роблять з волинянами, які повернулись з-за кордону

На Волині не відправляють масово на обсервацію людей, які повернулись з-за кордону. Натомість вони зобов’язані дотримуватись самоізоляції.

Про це під час брифінгу у понеділок, 6 квітня, повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що з 1 квітня в Україні люди, які повертаються з-за кордону, повинні проходити обов’язкову двотижневу обсервацію поза домом. Для цього на Волині в першу чергу планували виділити санаторій у селі Згорани. Однак він досі порожній.

«Кількість місць, де можна проходити обсервацію, була переглянута, тому що є суворі вимоги до умов. В першу чергу це задля безпеки людей, які перебуватимуть на обсервації», - сказала посадовиця.

З її слів, наразі люди, які повертаються з-за кордону, підписують пам’ятку про самоізоляцію вдома. Дотримання її перевіряє поліція.

«Якщо ж людина порушує самоізоляцію або, якщо у нас закінчаться ресурси, щоб контролювати її дотримання, тоді будемо застосовувати обсервацію. Наразі відповідальність лягає на самих людей, які повертаються з-за кордону. Сподіваємось, це спрацює і ми не матимемо такого всплеску захворювання, як в інших країнах», - пояснила Тетяна Щербак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди у Луцьку не можна без маски. Список громадських місць
Наступна новина «Бог у серці, а службу можна слухати на вулиці», - заступниця голови Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини