«Бог у серці, а службу можна слухати на вулиці», - заступниця голови Волинської ОДА

«Бог у серці, а службу можна слухати на вулиці», - заступниця голови Волинської ОДА

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак закликала не порушувати правил карантину та не брати участі у масових скупченнях громадян, зокрема у церквах.

Про це вона заявила у понеділок, 6 квітня, під час брифінгу.

Посадовиця нагадала, що 6 квітня в Україні почав діяти суворіший карантин. Зокрема, тепер не можна перебувати в громадських місцях без маски, а відвідувати парки і сквери дозволяється, лише вигулюючи домашніх улюбленців.

«Ці заходи виправдовують себе. Ми бачимо, що величезного злету захворюваності, як в інших країнах ЄС, в Україні немає. З одного боку, ці правила обмежують наші права, а з іншого – бережуть наше здоров’я», - сказала посадовиця.

«Ми всі хочемо посмажити шашлики, але давайте посмажимо їх пізніше, коли ми всі будемо в безпеці, коли ми зможемо спокійно ходити вулицями і не озиратись, що ми можемо через будь-що отримати порцію коронавірусу», - додала Тетяна Щербак.

«Скоро пасхальні свята, ми всі це розуміємо, але ми рекомендуємо утриматись від масових скупчень. Бог у нас в серці, але в релігійній установі, якщо дуже хочеться відвідати службу, потрібно це робити з врахуванням умов карантину. Повинно бути не менше 10 квадратних метрів на людину, службу можна послухати на вулиці з гучномовця», - сказала заступниця голови ОДА.

З її слів, дотримання правил «жорстко контролюватиметься» силами поліції, Національної гвардії, муніципальної варти та інших силових органів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що роблять з волинянами, які повернулись з-за кордону
Наступна новина У Луцьку у двох працівників підшипникового заводу діагностували коронавірус
Останні новини
Схожі новини