Що варто знати про USB-кабелі: поради фахівців

Що варто знати про USB-кабелі: поради фахівців
Фото ілюстративне

Сьогодні USB-кабель - незамінний супутник для мобільного обладнання.

Що таке універсальна послідовна шина? Це стандарт, який використовується для підключення мобільного телефону до комп'ютера, але також і для інших пристроїв, таких як фотоапарат, модем, принтер, сканер, клавіатура, портативний пристрій або відеокамера.

Він використовується для високошвидкісної передачі даних, наприклад, для обміну фотографіями, відео та інших файлів між ПК і телефоном.

Разом з новим телефоном в комплекті зазвичай йде зарядний пристрій із USB-кабелем. Наприклад, айфони четвертої серії комплектувалися, відповідними аксесуарами з роз'ємом Lightning, один з яких можна знайти тут https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/.

Завдяки йому ми можемо швидко і ефективно підключити наш комп'ютер до смартфону, щоб, наприклад, завантажити з телефону на диск комп'ютера наші цінні фотографії та відео.

Всі пристрої, підключені через USB-кабель, автоматично виявляються системою, що робить цей тип сполучення дійсно простим у використанні.

Варіанти USB-кабелів, які повинні бути у кожного користувача

Виробники полегшують нам життя, пропонуючи посилені оболочки зі штучного матеріалу, що подовжують термін служби кабелів. Також є аксесуари з посиленим роз'ємом, виконаним з міцного матеріалу TPU, що запобігає розриву кабелю в цьому місці.

Асортимент дійсно величезний. Ми можемо вибрати довжину від 80 см до 3 метрів. Форма самого проводу також має значення. Наприклад, плоскі кабелі менш схильні до заплутування, тому таке рішення буде актуально для аксесуарів довжиною більше 1 метра.

Спіральні дроти мають форму пружини, тому при необхідності їх можна розтягнути, збільшивши довжину в кілька разів.

Однак пам'ятайте, що довший кабель може трохи збільшити час зарядки, так як його пропускна здатність трохи знижується.

Є й інші зручності, пропоновані виробниками. Кабелі USB 3in1 мають кілька роз'ємів підключення, сумісні з портами різних пристроїв.

Існують також магнітні кабелі, які завдяки знімним наконечникам знижують ризик зіпсувати порт живлення в мобільному пристрої.

Обдуманий вибір

Під час пошуку USB-кабелю обов'язково звертайте увагу на сумісність USB-кабелю з вашим телефоном. У даний час на ринку доступні роз'єми Lighting, призначені для iPhone, роз'єми microUSB і Type-C.

Також варто звернути увагу на параметри як зарядного пристрою, так і USB-кабелю - вони повинні бути ідентичними, щоб виконувати свої функції належним чином.

При покупці USB-кабелю переконайтеся, що він належить до перевіреного бренду і має сертифікат. Це гарантія безпечного використання кабелю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За зиму – пів мільйона: як економить на опаленні луцьке ОСББ    
Наступна новина У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, салон у якому кварцують
Останні новини
Схожі новини