У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, салон у якому кварцують

У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, салон у якому кварцують

У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, у якому повітря знезаражує ультрафіолетова лампа. Таку систему нині тестують лише на одній машині.

Про це розповів головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич, повідомляє Суспільне.

Зі слів заступника директора з технічних питань місцевого автоскладального заводу Дмитра Тітаренка, система – сертифікована фірмою-виробником. Поки в інших містах України такі прилади на громадському транспорті не встановлювали.

В основі пристроїв – ультрафіолетова лампа, яка вбиває всі бактерії, грибки, інші інфекційні мікроби. Такі ж лампи, які використовують для кварцування у лікарнях. 

«Знезаражується повітря, яке в салоні тролейбуса, а також всі поверхні: поручні, сидіння, підлогу, боковини», – каже головний інженер.

Чи будуть встановлювати системи знезараження в інших тролейбусах, що цього року надійдуть до Луцького підприємства електротранспорту, головний інженер каже, ще не знає. Згідно з тендером, така опція не була передбачена.

Решту тролейбусів і автобусів підприємства наразі дезінфікують спеціальними розчинами один раз на день.

Нагадаємо, працівники луцького автозаводу «Богдан» у тролейбусі «Богдан Т70117» для Луцька встановили бактерицидні опромінювачі двох типів.

Відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що варто знати про USB-кабелі: поради фахівців
Наступна новина Зеленський призначив голів новостворених Ковельської та Камінь-Каширської райдержадміністрацій
Останні новини
Схожі новини