Щоб наздогнати польську економіку, Україні потрібно 50 років, - міністр фінансів

Щоб наздогнати польську економіку, Україні потрібно 50 років, - міністр фінансів
Міністр фінансів Оксана Маркарова

Після падіння 2014 року українська економіка стабілізувалася і повернулася до режиму постійного зростання.

Однак, щоб наздогнати польську економіку, в теперішніх темпах розвитку їй знадобиться 50 років, – заявила в ефірі Радіо Свобода міністр фінансів України Оксана Маркарова.

За її словами, до 2014 року економіка України була «хворою», а потім зазнала впливу російської агресії, тому головним завданням уряду було стабілізувати її.

«Це було зроблено. Зараз вже 12 кварталів поспіль економіка України зростає. Якщо подивитися на результат, якого ми досягли за попередні 4 роки, звичайно, він незвичайний, якщо можна так сказати. І мало хто вірив насправді, що нам вдасться так швидко стабілізувати економіку і повернутися вже, можна сказати, до стабільного зростання. Інфляція – менше 10%. Золотовалютні резерви на сьогодні – найвищі за останніх 5 років. Якщо говорити про ситуацію макроекономічну, то вона є досить стабільною на сьогоднішній день», – розповіла Маркарова.

За словами міністра фінансів, якщо українська економіка розвиватиметься теперішніми темпами, то наздожене Польщу через 50 років.

«І якщо Україна збереже статус-кво такий, як зараз, то для того, щоб наздогнати Польщу, таку, як вона є сьогодні, треба 50 років. Це, звичайно, для нас задовгий термін. І ми точно плануємо і маємо рецепти, як зробити, щоб наздогнати швидше», – зазначила міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Супрун розповіла, коли дитину з кашлем можна вести в садок і школу
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 18 лютого
Останні новини
Схожі новини