Супрун розповіла, коли дитину з кашлем можна вести в садок і школу

Супрун розповіла, коли дитину з кашлем можна вести в садок і школу
Фото ілюстративне

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун разом з лікаркою-педіатром Анастасією Биковою-Шелевицькою розповіла, в яких випадках дитину з кашлем можна пускати в колективи.

Про це йдеться у дописі посадовиці у Фейсбуці.

Так, за рекомендаціями Американської Академії Педіатрії, нежить чи кашель, який триває після перенесеної хвороби не є завадою для відвідування садочка чи школи. Але при цьому потрібно дотриматись трьох умов:

▪ Дитину оглянув лікар і дозволив піти до навчального закладу;

▪ Температура менша за 38 градусів. Важливо, що температура має бути в нормі сама по собі, а не в результаті зниження ліками;

▪ Дитина жвава, активна та адекватна, добре почувається, сама собі зможе дати раду без допомоги вчителів чи вихователів.

Винятки – періоди епідемії грипу. В такий час кашель, нежить, чи хворе горло — вагома причина залишити дитину вдома.

«Якщо водночас є один чи кілька респіраторних симптомів: хворе горло, кашель чи нежить і температура вища за 38, то потрібно йти на прийом до лікаря. Якщо ж вважаєте, що дитині складно їхати в лікарню — порадьтеся з лікарем. За потреби він може вирішити здійснити візит додому», – каже Уляна Супрун.

Дитина, що перехворіла на застуду, може бути заразною ще до двох тижнів, незалежно від того, є нежить чи кашель, чи вже ні. Крім цього, людина, що поки виглядає здоровою і захворіє тільки наступного дня, також може розповсюджувати хворобу. Тому так важливо, щоби діти в колективі регулярно мили руки. Це ефективний захист від інфекцій.

Пускати дитину до навчального закладу не можна в таких випадках:

- Коли через хворобу дитина не може брати участь в усіх заняттях. Тобто вона втомлюється, потребує сну, в поганому гуморі, плаксива і неактивна. Зверніть увагу, що таке може бути та за відсутності респіраторних симптомів;

- Під час гострої фази інфекційного захворювання, коли температура понад 38 та є респіраторні симптоми;

- Коли дитина виглядає хворою: плаче, дихання ускладнене, чи є висипання, яке швидко поширюється.

«Надійний захист від грипу дає щеплення. Та ж Американська Академія Педіатрії наполягає на вакцинації проти грипу дітей, старших за 6 місяців. За відсутності протипоказань таке щеплення потрібно робити дітям щороку», – додає в.о. міністра охорони здоров’я.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцької церкви Фіміам змінився керівник
Наступна новина Щоб наздогнати польську економіку, Україні потрібно 50 років, - міністр фінансів
Останні новини
Схожі новини