МОЗ запровадив нові правила виписки рецептів на ліки

МОЗ запровадив нові правила виписки рецептів на ліки

Нововведення допоможе чіткіше контролювати виконання урядових та регіональних програм.

Як пише ТСН, МОЗ затвердив нову форму виписки рецептів на ліки. Це є передумовою для впровадження електронного рецепта. 

Нові зміни дозволять виписувати рецепти лікарям, які здійснюють медичну практику як ФОП. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Поки електронний рецепт поступово впроваджуватимуть, то нові поля заповнюватимуть на паперових бланках. Рецепти форми ф-1 мають містити таку інформацію про лікаря: найменування закладу охорони здоров’я або ініціали ФОП; адреса закладу охорони здоров’я або ФОП; код ЄДРПОУ/ реєстраційний номер облікової картки платника податків; реквізити ліцензії на медичну практику або рішення органу ліцензування. 

Червоний штамп «Вартість підлягає відшкодуванню» замінено на нове додаткове поле у рецепті – «Джерело фінансування», в якому зазначають назву урядової або муніципальної програми для пільгового відпуску лікарських засобів. Це поле в електронному рецепті дозволить чіткіше контролювати виконання урядових та регіональних програм.

У відомостях про пацієнта лікар повинен зазначити прізвище, ініціали та вік пацієнта, а також номер його амбулаторної чи стаціонарної картки. Номер картки поєднуватиме історію лікування пацієнта з усіма даними про нього в системі E-health. Також він допоможе уникнути плутанини, у разі якщо різні пацієнти матимуть однакові імена та дату народження. 

Читайте також: У МОЗ змінили умови видачі лікарняних

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Щонайменше 50 футбольних клубів підозрюються у договірних матчах, - Нацполіція
Наступна новина Волинський слід у корупційному футбольному скандалі
Останні новини
Схожі новини