«Базару не місце біля замку» - кандидат від «Слуги народу» розповів про туристичний потенціал Луцька

«Базару не місце біля замку» - кандидат від «Слуги народу» розповів про туристичний потенціал Луцька

Луцький замок з його багатовіковою історією є окрасою міста, а також важливим туристичним об’єктом, який приваблює гостей не лише з України, а й з-за кордону. Але Центральний ринок, розташований під мурами замку, не сприяє формуванню позитивного туристичного образу Луцька. У дні роботи базару навколо панує хаос.

Кандидат в депутати Верховної Ради України від політичної партії «Слуга народу» в одномандатному виборчому окрузі №22 (м. Луцьк) Сергій Пісачук вважає, що для розвитку міста та залучення інвесторів Центральний ринок потрібно перенести в більш прийнятне місце.

«Луцьк має доволі потужний туристичний потенціал, який потрібно розвивати. А саме – створювати привабливі умови для гостей міста та інвесторів, що допоможе залучити додаткові кошти до міського бюджету. Але перше, що бачить людина, заходячи в історичну частину Луцька, а саме до Замку Любарта, – захаращений ринок і хаотичне паркування автівок та гори сміття. Також не додають привабливості й відлякують туристів ржаві «черепашки», пейзаж на які відкривається з оглядових веж замку і багнюка, яку місять за ногами відвідувачі ринку. Це просто неповага до історичної пам’ятки, яку потрібно не лише охороняти, а й підтримувати в належному стані. Тому я активно підтримую ініціативу міської ради щодо перенесення Центрального ринку в інше, комфортніше і для лучан, і для підприємців місце та обурений нагнітанням обстановки кількома одіозними власниками землі під ринком, які десятки років паразитують на громаді міста і набивають власні кишені», – каже Сергій Васильович.

Сергій Пісачук ділиться і думками, як вчинити з людьми, які з недовірою ставляться до зміни місця ведення бізнесу.

«Думка наших жителів має бути вирішальною в цьому питанні. Але як на мене, то мікрорайон ДПЗ підходить для Центрального ринку чи не найкраще. Адже він не надто віддалений від теперішнього ринку. Розумію, що власникам торгових точок не так і легко наважитися на переїзд, але це потрібно зробити, інакше з часом старе місто має всі шанси перетворитися на відстійник чи сміттєзвалище.

Міська влада, своєю чергою, має зацікавити і пришвидшити переїзд підприємців. На новій території потрібно створити комфортні умови, аби зручно було всім: і покупцям, і підприємцям, а головне – вберегти замок від руйнування та визволити його зі сміттєвої пастки. Люди швидко звикнуть до нової локації ринку, і кількість покупців не зменшиться», – зазначає Сергій Пісачук.

Перенесення місця торгівлі дасть значні можливості розширити туристичну сферу міста, залучити нових відвідувачів, інвесторів та наповнити міський бюджет.

«На місці ринку можна обладнати охайний ярмарок з сувенірною продукцією, зробити належну автостоянку. Також варто подумати про створення культурної платформи поблизу замку, де митці мали б можливість демонструвати та продавати свої вироби. Крім цього, під мурами замку доречно було б проводити різноманітні фестивалі та мистецькі заходи, зокрема міжнародні. Все це привернуло б увагу іноземного туриста й інвестора.Міський бюджет, своєю чергою, отримав би значне наповнення, що дозволило б покращувати дорожню інфраструктуру міста та робити його комфортнішим для лучан і приїжджих.

Від цього виграє кожен лучанин. Львів свого часу наважився на ряд непростих і непопулярних серд містян рішень і бачимо, що відбувається там зараз. Крім того, перенесення Старого ринку дасть можливість значно розвантажити вулиці та забезпечить комфортний доїзд туристичних автобусів», – каже пан Сергій.

За словами Сергія Пісачука, місто потрібно розвивати комплексно, не завдаючи шкоди бізнесу. А у статусі народного депутата це зробити значно легше.

«Луцьку потрібно дати нове дихання. Ставши народним депутатом, легше розв’язувати важливі й болючі проблеми міста та лобіювати створення доступного і прозорого ділового та інвестиційного кліматів. Адже тоді для Луцька відкриються нові економічні можливості розвитку. Все це потрібно робити комплексно – розвивати інфраструктуру, відновлювати історичну самобутність старого міста, підтримувати митців, архітекторів та художників. Лише дотримуючись основних цінностей – чесності, відкритості та поваги до людей – легко працювати з лучаними і для лучан», – підсумував кандидат.

Зробимо їх ще раз!!!

Людмила ОЛЕВСЬКА

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутати з Прилуцького знову проголосували за приєднання до міста. Що це означає?
Наступна новина Саганюк заявив, що затримання його заступника, - це спроба «вибити» кандидата на міського голову
Останні новини
Схожі новини